Kjempegode fylte horn

Horn_2-1024x683


Jeg elsker formen på disse hornene, og de kan fylles med hva du vil. De passer like godt på koldtbordet, som til søndagsfrokosten eller en ekstra god lunsj.

For mange år siden fikk jeg verdens beste basis brød oppskrift. Den lykkes alltid og den kan brukes til det meste. Denne gangen er den blitt til disse uimotståelige fylte hornene.

Verdens beste fylte horn
Ca 12 store horn

1 liter lettmelk
200 g smør
1 pakke gjær (helst fersk gjær, men tørrgjær kan også brukes)
3 spiseskjeer honning eller sukker
1 1/2 teskje salt (strøket)
1300 g hvetemel, bland gjerne med litt grovere mel også
Litt sesamfrø til pynt
Egg til pensling
Litt smeltet smør til pensling av kremmerhusene
Du trenger i tillegg papp og sølvfolie til å lage kremmerhusene som hornene skal snurres rundt

Smelt smøret i en kasserolle.

Smuldre gjæren i en stor skål.

Hell melken over smøret og rør rundt til det blir fingervarmt.

Hell melkeblandingen over gjæren og tilsett salt og sukker eller honning. Rør til gjæren er oppløst.

Tilsett så mye mel at du får en glatt og smidig deig, men bruk så lite mel som mulig.

La deigen heve under lokk eller med plastfilm over i ca 40 minutter.

Gjør klar 2-3 bakebrett med bakepapir.

Lag ca 12 store kremmerhus av papp. Det gjør du ved å klippe en halvsirkel som er ca. 15 cm på det bredeste. Rull sammen kremmerhusene og stift dem sammen med en stiftemaskin. Dekk kremmerhusene med sølvfolie og pensle dem med smeltet smør eller nøytral olje.

Når deigen er ferdig med å heve, elter du den sammen. Rull ut en lang rull som er ca 40-50 cm lang og 2-3 cm tykk. Start ved spissen av kremmerhuset og dekk hele kremmerhuset med rullen. Legg de ferdige hornene på et bakebrett.

Etterheves i ca 30 minutter under et rent tørkehåndkle. Pensle hornene med sammenpisket egg, dryss med sesamfrø og stek dem i ovnen på 225 grader varmluft i ca. 10 minutter eller til hornene er gylne og gjennomstekte.

Jeg har fylt dem med ost, pepperoni, salat og paprika, men du kan fylle dem med akkurat det du liker best.

Horn_1

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *