Syndig deilig Snickers kake

Fire lag med saftig sjokoladekake, vispet krem med rause biter av Snickers, toppet med sjokolade- og karamellsaus. Dette er kaken for alle kake-elskere. En skikkelig stjerne-kake du garantert lykkes med.
Kaken er laget i 2 mindre former på 15 cm i diameter, du kan også velge å lage den i en form på ca 24 cm i diameter. Den blir da større, men lavere.
Syndig deilig Snickers kake

Bunner
3 egg
250 g sukker
150 g smeltet smør
100 g mørk sjokolade
1 dl rømme eller lettrømme (eller Creme Fraiche)
1 teskje frysetørket kaffepulver, Nescafé eller lign.
Frø fra 1/2 vaniljestang
1 teskje bakepulver
1 knivspiss salt
150 g mel
30 g bakekakao*

Fyll og pynt
4 dl kremfløte*
Frø fra en halv vaniljestang
3-4 Snickers á 75 g
Karamellsaus
Sjokoladesaus

Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Smør to runde former på 15 cm i diameter på sidene og ha bakepapir i bunnen. Du kan også lage kaken med to bunner som er ca 24 cm i diameter. Bruk da en form på 24 cm.

Start med å smelte smøret i en liten kasserolle. Sett det til avkjøling.

Pisk egg og sukker luftig. (Det tar 5-10 minutter på full styrke). Smelt smøret i en kasserolle. Ta den av varmen og ha i sjokoladen som er skjært i mindre biter, rør til du får en glatt blanding, sett kasserollen til side.

Rør sammen rømme eller Creme Fraiche, kaffepulver, frø fra 1/2 vaniljestang, bakepulver og salt. Ha mel og bakekakao i en egen skål. Bland de godt sammen med en stor visp, slik at du får bort ev. klumper.

Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene i eggeblandingen, skiftevis med rømmeblandingen og den smeltede sjokoladen.

Ha røren i formene. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 25–30 minutter. Test med en kakepinne eller gaffel underveis, og ta formene ut med en gang deigen ikke lenger fester seg.

La kakene avkjøles med en tallerken over formene. Det gjør at kakene beholder fuktigheten.

Del bunnene i to når de er helt avkjølte. Skjær Snickers-barene i mindre biter. Rett før servering gjør du klar fyllet.

Ha krem og frø fra 1/2 vaniljestang i en bolle. Stivpisk kremen og legg kaken sammen. Legg første bunn på et serveringsfat. Ha på krem og biter av Snickers. Fortsett til du har brukt opp alt. Topp med karamell- og sjokoladesaus.

Server med en gang.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning. Altså ikke Oboy eller lignende. Kremfløte er piskefløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 kommentarer

  1. Maravilhoso,parece delicioso,obrigada por partilhar!
    beijinhos

  2. så deilig !!! takk for flott oppskrift !!! angie ønsker en fin fredag fra Tyskland

    1. Thank you Angie! Have a great week! 🙂

      All the best Franciska 🙂

  3. NAM, den fikk jeg lyst å bake til bursdagen min på søndag ♥ Håper du får en fin helg. Klem Emma

    1. Koselig å høre Emma. Gratulerer med dagen din i går! Håper kaken ble bra! 🙂 Klem Franciska 🙂