Du har sikkert hørt om S´mores, men har du hørt om S´mores kake?

Nesten flytende mørk konfektkake sammen med ristede Marshmallows på en knasende kjeksbunn. Oh my God. Dette er litt av en kake.
S´Mores, er en amerikansk leirbål-klassiker laget av grillede Marshmallows, sjokolade og kjeks. Navnet S´mores er satt sammen av Some og More. Dette er luksus-kake-varianten som har de samme gode smakene, satt sammen til en drøm av en kake.
S´Moreskake
Kjeksbunn
150 g havrekjeks Sibas, Digestive eller lignende
50 g smør
40 g sukker
Sjokoladekake
3 egg
150 g Muscavado-sukker eller brunt sukker
150 g vanlig sukker
225 g smeltet smør
150 g hvetemel
80 g bakekakao*
2 teskjeer vaniljesukker
Topping
Store og små Marshmallows
Sett stekeovnen på 175 grader.
Ha bakepapir i bunnen av en form på ca 23 cm i diameter. Smør sidene.
Knus havrekjeksen i en blender eller kjøkkenmaskin. Bland med smør. Ha blandingen i formen. Press bunnen lett på plass.
Lag sjokoladekaken. Rør sammen egg og sukker. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis. Ha i smeltet smør og resten av ingrediensene.
Ha røren i formen.
Stekes på 175 grader i 20 – 25 minutter.
Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter. Kaken skal være så stekt at overflaten, sider og bunn er faste, men midten må fortsatt være myk og gjerne litt flytende når du tar den ut av ovnen. Den må for all del ikke bli stekt for mye.
Ta kaken ut av ovnen. Sett stekeovnen på grill.
Dekk med Marshmallows og grill i ovnen til kaken blir gyllen. Det tar noen få minutter, følg derfor godt med.
Serveres varm.
Tips. Du kan gjøre ferdig bunn og sjokoladekake i god tid og varme opp kaken før servering. Dekk med Marshmallows og grill i ovnen, som beskrevet over rett før servering.
*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *