Verdens beste tilslørte bondepiker

Noe av det beste jeg visste da jeg var liten, og noe av det beste jeg vet i dag, er tilslørte bondepiker. Dette er en skikkelig klassiker som jeg aldri blir lei.

Det minner meg om da jeg var liten og var på besøk hos mormor og morfar. Det var ved helt spesielle anledninger vi fikk tilslørte bondepiker og gjett om jeg ble glad når jeg så glassene som sto klar i kjøleskapet, da var det fest.

Siden jeg er dansk så kaldte vi det ikke tilslørte bondepiker, men «æblekage med flødeskum». Det er jo et ganske så misvisende navn, da denne desserten jo ikke har det minste med en kake å gjøre, men, men. Uansett navn så er det i hvert fall en skikkelig stjernedessert.

Hemmeligheten ved å lage Verdens beste tilslørte bondepiker er å lage alt fra bunnen av og bruke gode ingredienser. Utover det er det en dessert som er veldig enkel å lage og et ekstra pluss er at alt kan gjøres ferdig flere timer før servering.

Verdens beste tilslørte bondepiker

4 porsjoner

Eplemos
8 epler (bruk syrlige epler)
1 dl sukker
1/2 dl vann
Frø fra 1/2 vaniljestang

Krønsj
4 dl knuste kavringer*
4 spiseskjeer sukker
1/2 teskje malt kanel

Krem
3 dl kremfløte*
Frø fra 1/2 vaniljestang

Eventuelt kanelstenger til pynt

Skrell eplene og skjær dem i mindre biter. Ha dem i en kasserolle sammen med sukker, vann, frø fra en vaniljestang samt vaniljestangen. Kokes til eplene blir myke og begynner å bli til mos.

Avkjøl eplemosen.

Lag krønsjen. Ha kavringene i en kjøkkenmaskin og kjør til det blir til smuler. Smelt smøret i en stekepanne og bland kavring med sukker og kanel. Stek et par minutter til det blir gyllent. Avkjøl.

Ta frem 4 dessertglass og eventuelt kanelstenger.

Pisk fløten, sukker og frø fra en halv vaniljestang til krem.

Anrett desserten lagvis og pynt med kanelstengene.

Kan oppbevares et par timer i kjøleskap før servering.

*Info til mine danske læsere: Kavringer er tvebakker. Kremfløte er piskefløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. hei. Ser at noen av dine oppskrifter inneholder muscovadosukker, hvor får en tak i det?

    1. Hei Hilde
      Det får du blant annet på Meny og i flere helsekostbutikker. 🙂 Det kan erstattes med brunt sukker som du får i de fleste matbutikker.
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂