To super enkle Halloween ideer

Halloween_02

På tirsdag er det Halloween. Disse ekle heksefingrene er noe av det mest populære jeg har delt ut. Ungene elsker dem og de er super enkle og raske å lage.

Ekle heksefingre

Ca 35 stk

250 g romtemperert smør
300 g sukker
2 egg
1 teskje vaniljesukker
1 teskje bakepulver
425 g hvetemel
100 g hakket Daim sjokolade (2 doble Daim)
Mandler i skiver

Sett ovnen på 180 grader.

Ha smør og sukker i en skål og rør dette sammen. Ha i ett og ett egg.

Rør sammen bakepulver og hvetemel i en egen skål og bland det med resten.

Til slutt har du i hakket Daim sjokolade.

Trill fingre, og bruk en kniv til å lage streker på tvers. Ha en skivet mandel på hver.

Legg dem på bakeplater med bakepapir.

Stekes på 180 grader midt i ovnen, i ca 10 minutter eller til de er gylne.

Er holdbare flere uker, oppbevares i kakeboks.

Av den samme deigen kan du lage disse skumle edderkopp cookies:

Halloween_04

Skumle edderkopp cookies
Ca 40 stk

250 g romtemperert smør
300 g sukker
2 egg
1 teskje vaniljesukker
1 teskje bakepulver
350 g hvetemel
150 g mørk sjokolade til pynt (Non temp sjokolade gir en flott blank overflate, men du kan også bruke vanlig mørk sjokolade)

Sett ovnen på 180 grader.

Ha smør og sukker i en skål og rør dette sammen. Ha i ett og ett egg.

Rør sammen bakepulver og hvetemel i en egen skål og bland det med resten.

Trill kuler i passende størrelse og legg dem på bakeplater med bakepapir. Sørg for at det er litt plass imellom, de flyter ut.

Stekes på 180 grader midt i ovnen, i ca 10 minutter eller til de er gylne.

Når kakene er avkjølte pyntes de med mørk smeltet sjokolade. Hakk sjokoladen i mindre biter og smelt den i mikrobølgeovn eller over vannbad. Jeg synes mikroovn er enklest. 40 sekunder på full styrke. Rør i mellom og fortsett til alt er smeltet.

Ha den smeltede sjokoladen i en sprøytepose. Slå knute i enden og klipp et bittelite hull.

Start med å lage benene på edderkoppen og så kroppen. La sjokoladen stivne.

Er holdbare flere uker, oppbevares i kakeboks.

Info til mine danske læsere: Brunt sukker er brun farin.

Er holdbare flere uker, oppbevares i kakeboks.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *