Kjempegod høstpai med kantareller og parmaskinke

Skjermbilde-2014-10-02-kl.-12.39.44-1024x680

Noe av det beste med høsten er all den deilige maten man kan lage. Kantareller, parmaskinke og ricotta gir denne paien en helt nydelig og rustikk smak av høst. Serveres alene eller sammen med en god salat.

Høstpai med kantareller, parmaskinke og ricotta

Paibunn
4 dl hvetemel
125 g smør
2 spiseskjeer kaldt vann

Fyll
300 g rensede kantareller (kan erstattes av annen god sopp)
3 spiseskjeer smør
3 spiseskjeer hvitvin
2 fedd hvitløk
salt og pepper
250 g ricottaost
75 g parmesan
150 g parmaskinke
2 ss finhakket gressløk
10 cherrytomater

Kna deigen godt sammen og sett den kaldt i 10 – 20 minutter.

Kjevle ut deigen og ha den i en smurt form. Forstekes ved 225 °C, midt i ovnen i 10 minutter.

Stek kantarellene med smør og hvitløk i et par minutter, og smak til med salt og pepper. Tilsett hvitvin og la vinen koke inn (det tar et par minutter).

Legg mindre biter av parmaskinke på paibunnen, og hell soppblandingen over. Legg små kladder med ricotta jevnt
fordelt over bunnen, skjær tomatene i halve og fordel rundt i kanten. Strø parmesan over til slutt.

Stekes ferdig ved 200 °C i 30–40 minutter.

Serveres lun med salat.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon. 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *