Verdens beste kanelboller

Kanelsnurrer-2

I dag er det kanelbollens dag, og jeg feirer med å dele en av favorittoppskriftene mine. Jeg fikk den av en god venninne for mange år siden, og det er en av de oppskriftene som alltid blir vellykkede! Den er veldig enkel å lage og gir Verdens beste kanelboller eller kanelsnurrer, som vi pleier å kalle dem.

Dette er en stor oppskrift. Den gir 3 brett med kanelsnurrer. Men det er verdt det å lage så mange, for de er kjempegode å fryse!

Verdens beste kanelsnurrer

200 g smør
1 liter lettmelk
100 g gjær
2 teskje salt
3 dl sukker
1,75 kg hvetemel (eller så lite som mulig til deigen får god konsistens)

Fyll
100 g mykt smør
Sukker og kanel

1 egg til pensling

Elt alle ingrediensene sammen, bruk så lite mel som mulig.

Varm smøret i en kasserolle. Tilsett melken, rør til blandingen er håndvarm.

Hell melkeblandingen i en skål og tilsettt gjær, salt, sukker og mel til slutt. Elt godt til du får en god konsistens på deigen. La deigen heve under lokk et varmt sted i ca 40 minutter.

Del deigen i tre. Kjevle ut hver del ca. 1,5 cm tykt. Smør på et godt lag med smør, og strø på sukker og kanel.

Fold den ene langsiden inn mot midten og den andre over slik at du har brettet deigen i tre lag på langs. Del deigen i strimler på tvers, ca. 2–3 cm brede, tvinn dem rundt og knytt dem i en knute.

Du kan også rulle dem på vanlig måte og skjære skiver som blir til vanlige kanelsnurrer, hvis du synes det er enklere.

Legg kanelsnurrene over på en stekeplate dekket med bakepapir, og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Pensle med egg.

Stek midt i ovnen på 220 grader i 10–15 minutter til de er gylne.

Serveres varme rett fra ovnen!

Kan gjerne fryses.

Kanelsnurrer-1

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *