Sjokolademoussekake med browniebunn, marengs og friske bær

Myk brownie, luftig sjokolademousse, marengs og friske bær. Mmm, denne kaken kan virkelig anbefales. Den er enkel å lage, smaker fantastisk og ser imponerende ut. Kaken er ikke så stor (16 cm i diameter) den passer derfor godt hvis du har lyst på å servere noe godt når dere ikke er så mange. Du får seks fine kakestykker.

Jeg har fått lov til å dele oppskriften av Heidi med Heidis søte fristelser. Heidi lager utrolig gode og kjempefine kaker og hun tar imot bestillinger. Se mer her:

Sjokolademoussekake med browniebunn og marengs

Denne oppskriften gir deg 2 små kakebunner 16 cm diameter. Du kan enten velge å bruke begge bunnene i kaken eller ha den andre til senere. Den egner seg fint til frysing.

Browniebunn
100 gr mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
150 gr smør
3 egg
280 g sukker
160 g mel (hvetemel eller speltmel)
2 teskjeer vaniljesukker
1/2 teskje bakepulver
4 spiseskjeer bakekakao*

Sett stekeovnen på 180 grader. Smør en eller to springformer ca 16 cm i diameter og ha bakepapir i bunnen. Hvis du bare har en bunn kan du steke røren i to omganger. Du kan også velge å lage kaken i en større springform, den vil da bli lavere og trenger noe mindre steketid.

Skjær sjokoladen i mindre biter. Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av platen og ha den hakkede sjokoladen i smøret slik at den smelter. Rør forsiktig og avkjøl blandingen.

Rør sammen egg og sukker.

Ha mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao i en annen skål og bland godt sammen .

Sikt det tørre i egg/sukkerblandingen og rør sammen. Ha i smør/sjokolade-blandingen. Ikke rør for mye, bare til alt er godt blandet.

Hell røren i kakeformene.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter. Følg godt med, den skal være litt rå i midten, stekeprosessen fortsetter etter at kaka er tatt ut av ovnen.

Sjokolademousse
4 eggeplommer
6 dl kremfløte*
40 g sukker
4 spiseskjeer appelsinjuice
300 g mørk sjokolade (gjerne Odense 55 %)
6 gelatinplater*

Ha gelatinplatene i kaldt vann. La dem ligge til de har blitt myke ca 10 minutter).

Rør sammen eggeplommer, sukker og 1 dl kremfløte. Ha det i en kasserolle og varm opp til det akkurat begynner å koke.

Smelt sjokolade i vannbad, bland i den varme eggeblandingen. Klem vannet av gelatinplatene og ha dem i. Rør til gelatinen er oppløst. Tilsett appelsinjuice og avkjøl blandingen.

Pisk kremfløten stiv og bland den godt inn i den avkjølte sjokolademassen.

Montering
Avkjøl browniebunnen i springformen helt.
Smør innsiden av formen med smør.
Del jordbær i to og dekorer rundt hele kanten på innsiden, tett i tett oppå browniebunnen.
Pass på at jordbærene er godt festet inntil springformen.
Hell sjokolademoussen forsiktig oppi formen.
Sett til kjøling i minst 6 timer.
Pynt med marengs og bringebær.

Du kan enten bruke kjøpte marengs eller du kan lage dem selv. Se oppskrift under.

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde. Bakekakao er kakao til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Gelatinplater er husblas.

Marengs
2 eggehviter
120 g sukker

Forvarm stekeovnen til 150 grader. Gjør klar et par stekeplater med bakepapir.

Ha eggehvitene i en skål. Pisk på lav hastighet til de begynner å skumme. Tilsett sukkeret litt og litt. Øk hastigheten og pisk videre til du får en seig og stiv marengs (10-15 minutter).

Ha marengsmassen i en sprøytepose og lag små topper på stekeplatene. Du kan gjerne ha dem nær hverandre, de flyter ikke ut.

Sett temperaturen på stekeovnen ned til 100 grader og sett inn marengsene. Du kan gjerne steke flere brett samtidig.

Stek marengstoppene til de kjennes lette og tørre. Det tar ca en time. Skru gjerne av ovnen og la de stå til ovnen er avkjølt.

Oppbevares tørt i kakeboks eller lignende.

Marengstoppene holder seg i månedsvis, du kan derfor gjerne lage dem i god tid i forveien.

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader. Tips meg gjerne om gode oppskrifter (egne eller andres) som du synes fortjener å bli valgt ut til ukens favoritt oppskrift.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *