Kokosbollekake – den perfekte festkaken

Er du glad i kokosboller? Da vil du elske denne kaken! 🙂

Super saftig Black Magic sjokoladekake-bunn, lagt sammen med pisket krem med vaniljefrø, raust toppet med kokosboller og smeltet sjokolade.

Det blir ikke mye bedre enn det.

Sjokoladekaken er den samme som jeg har brukt til Black Magic kaken, (som virkelig er en av de aller saftigste og beste sjokoladekakene jeg noen gang har smakt). Du finner oppskriften på den her.

Den er også utrolig god. Men du Verden, denne kokosbollevarianten. Oh my God. For meg som elsker kokosboller er det en skikkelig favoritt.

Sjokoladekaken kan gjerne lages dagen før. Og den kan gjøres helt klar flere timer før servering.

Hvis du vil ha oppskriften på hjemmelagde kokosboller ,og få vite en pinlig kokosbolle»hemmelighet» som jeg har. Kan du se mer her.

Her får du oppskriften:

Kokosbolle kake

Sjokoladekake:
175 g hvetemel (4,5 dl)
160 g sukker (2,5 dl)
160 g muscovadosukker (2,5 dl) fåes i de fleste større dagligvarebutikker. Kan erstattes av brunt sukker
70 g bakekakao (2 dl)*
1 teskje natron
1 teskje bakepulver
3/4 teskje salt
Frø av 1 vaniljestang (kan erstattes av 1 1/2 teskje vaniljesukker)
2 egg
2 dl ferdiglaget kaffe (bruk gjerne frysetørket kaffe som Nescafé eller lignende) Du vil ikke smake kaffesmaken den fremhever bare sjokoladesmaken og gjør kaken super saftig.
2 dl kefir* eller Creme Fraiche
1 dl nøytral olje eller 100 g smeltet smør

Krem:
6 dl kremfløte*
2 spiseskjeer sukker
Frø fra 1/2 vaniljestang (evt 1 teskje vaniljesukker)

Pynt:
6 kokosboller
50 g mørk sjokolade (kan unnlates)

Sett stekeovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft.

Smør to former på ca 24 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen. Du kan også ha deigen i en liten langpanne på ca 40 x 20 cm hvis du ønsker en firkantet kake.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Ha i resten av ingrediensene og pisk deigen sammen på lav hastighet i ca to minutter. Du kan enten bruke en kjøkkenmaskin eller en elpisker. Du kan også piske den sammen for hånd.

Vær oppmerksom på at deigen er veldig tynn. Det er slik den skal være.

Fordel deigen i de to formene.

Stekes midt i ovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft. (Bruk varmluft hvis formene står i to ulike høyder. Stekes 15 – 20 minutter eller til det ikke lenger fester seg deig til en kakepinne eller gaffel.

Avkjøl kaken i formen med en tallerken over for å holde på fuktigheten. De kan stå på benken natten over, eller oppbevares i kjøleskap.

Lag kremen:

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og pisk luftig og fast krem.

Når kaken er helt avkjølt legger du den sammen med kremen.

Pynt med kokosboller.

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn. Ha den i et kremmerhus eller lignende og lag litt sjokoladestriper over kaken.

Kaken kan gjøres klar flere timer før servering.

Kan fryses.

*Info til mine danske læsere: Kefir er som ymer, kremfløte er piskefløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar

  1. er de veldig gode da