Innbakt brie med honningpesto

Vårfest_22

Dette er en rett som er enkel å lage, men som smaker utrolig godt. Gjerne sammen med en god salat, eller som en del av en buffé.

Når du skjærer hull på brien, får du en herlig overraskelse i form av synet, og ikke minst duften, av nydelig honningpesto sammen med myk brie.

Smaker aller best servert rett fra ovnen.

Innbakt brie med honningpesto
Til 6 personer

En hel brie på 500 gram
50 g pinjekjerner
½ dl god olivenolje
100 g reven parmesanost
3 ss flytende honning
1–2 fedd hvitløk
3 plater frossen butterdeig

Lag honningpesto av pinjekjerner, olivenolje, parmesanost, honning og hvitløk, som du kjører et par minutter i en foodprosessor.

Fordel pestoen over og på sidene av brien.

Kjevle ut butterdeigen til ca. 3 millimeter tykkelse, og pakk den rundt brien. Skjær gjerne ut litt blader til pynt.

Stekes ved 200 grader i ovn til butterdeigen er ferdig stekt, ca. 10 minutter.

Vårfest_21

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *