Er du glad i skoleboller? Da vil du elske skolehorn!

Skolehorn_6

Hva er vel bedre enn hjemmebakte skoleboller?

Hjemmebakte skolehorn! 🙂

Ferske og gode med hjemmelaget vaniljekrem, glasur og kokos. Mmm, det blir ikke mye bedre enn det. Gøy med en ny form, og du får plass til ekstra mye deilig vaniljekrem.

Det er en stor oppskrift, men de egner seg godt til frysing, det er derfor fint å kunne lage mange på en gang. Frys dem gjerne uten glasur, da holder den seg penere.

Skolehorn_10

Hjemmelagde skolehorn
3 brett

Boller
200 g smør
1 pakke gjær (helst fersk gjær, men tørrgjær kan også brukes)
50 g sukker
2 teskjeer kardemomme
1 teskje salt
1 liter lettmelk
1,75 kg hvetemel (eller så lite som mulig til deigen får god konsistens)
Egg til pensling

Vaniljekrem
Frø fra en vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
5 dl matfløte* eller kremfløte*
4 eggeplommer
100 g sukker
25 g Maizena*

Glasur
3 dl melis*
Litt vann

Pynt
Kokos

Smelt smøret i en kasserolle.

Smuldre gjæren i en bolle, tilsett sukker, kardemomme og salt.

Hell melken over smøret og rør rundt til det blir fingervarmt.

Hell melkeblandingen over gjæren og rør til gjæren er oppløst.

Tilsett så mye mel at du får en glatt og smidig deig, men bruk så lite mel som mulig.

La deigen heve under lokk eller med plastfilm over i ca 40 minutter.

Gjør klar 3 bakebrett med bakepapir.

Lag vaniljekremen. Skjær vaniljestangen halvt igjennom. Ta ut frøene. Ha fløte, vaniljestang og frøene fra vaniljestangen i en kasserolle. La den stå til den akkurat koker. Rør med en visp innimellom.

Ta frem en skål og pisk sammen eggeplommer, sukker og Maizena. Tilsett den varme fløteblandingen litt av gangen i eggeblandingen. Rør godt med en visp* imens. Ha alt tilbake i kasserollen.

Varm forsiktig opp på nytt. Det er viktig at vaniljekremen ikke koker, da kan den skille seg. kremen blir tykkere etterhvert som den blir varmere. Når den begynner å tykne tar du den bort fra varmen . Rør til den blir tykkere. (Hvis ikke den blir tykk nok tar du den tilbake på varmen til den får ønsket konsistens.)

Når deigen er ferdig med å heve, elter du den sammen. Rull ut i 3 eller flere store sirkler, og bruk en pizzaskjærer eller lignende til å skjære 8 like store trekanter.  Ha en god porsjon vaniljekrem på hver trekant (på det tykkeste) og rull dem sammen. Sørg for at spissen er under hornet, da holder det formen bedre. Sett dem på bakebrettene.

Etterheves i ca 30 minutter under et rent tørkehåndkle. Pensle hornene med sammenpisket egg, og stek dem i ovnen på 225 grader varmluft i ca. 10 minutter eller til de er gylne og gjennomstekte. Hvis du ikke har varmluft steker du et brett om gangen midt i ovnen.

Avkjøl hornene.

Pynt med glasur og kokosdryss. Glasuren lager du ved å ha melis i en skål og litt vann. Start med en teskje vann og tilsett litt dråper mens du rører. Lag gjerne glasuren litt tykk. Ha glasur på hvert horn og dryss med kokos.

De egner seg godt til å fryse. Allerbest blir de hvis du venter med å pynte dem med glasur og kokos, men det går også helt fint å fryse dem ned med glasur.

*Info til mine danske læsere: Matfløte er husholdningsfløde, kremfløte er piskefløde, Maizena er majsstivelse, melis er flormelis, visp er piskeris.

Skolehorn_7Skolehorn_9Skolehorn_8

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *