Lekehuset vårt før og etter

Da vi først fikk oss lekehus så det slik ut. Rotete og ikke særlig hyggelig å være i. Jeg bestemte meg derfor for å gi det en liten makeover. 

Butikk, bakeri, lemonadebod, hemmelig prinsesseklubb – det er ikke grenser for hva et slikt lite hus kan trylles om til.

Lekestuen er fra Maxbo, den er malt hvit og har fått gress på taket. Utover sommeren vokser gresset og gir huset ”hår” som Celina kaller det.

Slik lykkes du med gresstak:
Sørg for godt med jord, helst minimum 10 cm over hele taket. Vann godt sommeren igjennom, slik at gresset holdes fuktig og fint. Bruk gjerne vannspreder, da gleder du barna samtidig. Det er bedre å vanne lenge hver gang og la det gå litt tid imellom, enn å vanne litt og ofte. Vi har brukt ferdigplen. Det ble lagt på noen timer og holder seg fint, så lenge det får vann.

Tips: Dryss gjerne et brev med frø fra sommerblomster over taket. Da vil du bli belønnet med en liten blomstereng på taket utover sommeren.

Dukkestuen er innredet i hvitt og rosa, velger man to farger som et utgangspunkt, er det enkelt å få en fin helhet. ”Sofaene”, som også fint kan brukes som senger, er entrémøbler fra Skeidar. Kurvene under gir praktisk oppbevaringsplass. Bordet er fra IKEA, ”liftgardinet” er en stoffserviett som er festet med små spikrer.

Tips: Lag puter av to stoffservietter som du syr sammen. Enklere blir det ikke. 

Velkommen inn.

I en liten krok av lekehuset er det innredet et lite kjøkken. Det søte skapet i akkurat passe størrelse er kjøpt brukt. Komfyren er laget av et nattbord fra IKEA, som har fått malt på fire kokeplater.

”Baderomsmøblet” er en gammel trekasse som er malt hvit. Det rosa blomstrede forhenget skjuler ting og tang. Det lille speilet med praktiske kroker er fra Jysk.
Tips: Bruk en stålbolle som vask. Denne er fra IKEA til kr. 19,-. Det ser ut som en vaskeekte designvask.

Jeg laget også disse leke muffinsene av litt stoffrester og ting jeg hadde liggende. Her er oppskriften:

Leke muffins

Du trenger: (til én muffins)

Litt fleecestoff
Stoffrester i rosa
20 cm bånd
Knapp, et lite smykke eller lignende
Nål og tråd

Slik gjør du:

Klipp en sirkel som er 7 cm i diameter, en som er 14 cm i diameter og en remse som er 20 cm x 3,5 cm.

Sy den minste sirkelen på den lange remsen, med langsiden lagt mot ytterkanten av sirkelen. Sy også kortsidene av remsen. Det er enklest å sy for hånd.

Snu stoffet, slik at rettsiden kommer frem.

Ha i fyllvatt og legg den store sirkelen rundt fyllet. Sy sirkelen fast, med et bånd eller lignende til dekor.

Pynt med en knapp eller lignende på toppen.

Det er ikke mye som skal til for å invitere til engelsk ”te-selskap”. Frukt er deilig forfriskende og agurke- og prinsessesandwich gjør festen til en sikker suksess.

Takk for besøket!

Da får det være lov å slappe av litt.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *