Dette brødet må du bare smake!

Fantastisk brød

Av og til, når man er på en ekstra fin restaurant, får man servert brød før maten, som er så godt at man skulle ønske man kunne lage det hjemme. Dette er et slikt brød!

Da vi besøkte Gullmarsstrand hotell i Sverige fikk vi utrolig god mat, men dette brødet var noe helt særlig. Det var så godt, at jeg var nødt til å be kokken om oppskriften. Jeg var spent på om han ville gi den fra seg, men det ville han, heldigvis.

Barna elsket også brødet, og servitøren kom med ekstra runder med brød begge de dagene vi spiste der.

Det smaker som en blanding av skikkelig god hjemmelaget fransk baguette og italiensk foccacia. Oppskriften er veldig praktisk, for man kan gjøre det meste ferdig dagen før og det er lite elting. Kaldheving gir deigen bedre struktur og smak. Du får også mindre smak av gjær.

Her får du oppskriften:

Kaldhevede kuvertbrød fra Gullmarsstrand

5 dl kaldt vann
50 g gjær*
0,5 dl linfrø*
700 g mel
4 teskjeer Maldonsalt eller havsalt av god kvalitet

Rør gjæren ut i det kalde vannet, ha i linfrø. Tilsett nok mel til at du får en klissete deig.

Dekk deigen til med et lokk eller plastfilm og sett den i kjøleskap i minst 8 timer. Den hever til ca dobbel størrelse.

Ta frem deigen en time før den skal brukes, slik at den får romtemperatur. Tilsett akkurat nok mel til at du får en glatt og fast deig. Form deigen til små brød, eller til lange baguetter, (vri baguettene hvis du vil ha det rustikke utseendet som på bildet.)

Dryss over godt med Maldonsalt (Se bildet, det skal ligne litt på en Foccacia når det gjelder salt). Dekk dem med et rent kjøkkenhåndkle*, og la dem etterheve mens ovnen varmer opp. 15 – 30 minutter.

Stekes midt i ovnen ved 220 grader i 10 – 20 minutter (alt etter hvor store de er) eller til de blir gyllenbrune og høres hule ut når du banker på dem.

Tips: Hvis du har dårlig tid kan du bruke varmt vann og la deigen heve i 2 x 40 minutter. 

*Info til mine danske læsere: Gjær er gær, linfrø er hørfrø, kjøkkenhåndkle er viskestykke.

P.S. Jeg klarte også å få oppskriften på smøret som fulgte med som hadde den nydeligste konsistensen og smaken. 😉 Jeg deler den en av de nærmeste dagene.

Brød_4Brød_2

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Skal det være fersk gjær, blå type?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Anette
      Beklager sent svar, jeg kom akkurat hjem fra ferie.
      Du kan bruke både ferskt gjær og tørrgjær. Ferskt blir aller best, men det går helt fint med tørrgjær.
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂

  2. Heidi islann

    Å venter på oppskriften på smør også. Dette så nydelig ut

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Heidi
      Beklager sent svar. Jeg har akkurat kommet hjem fra ferie.
      Her får du oppskriften på pisket smør:
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂
      http://www.franciskasvakreverden.no/2016/07/20/provd-pisket-smor/

  3. Jeg venter også på smøret Kuvertrundstykkene står til heving nå. Det ble 14 stk. Skal ha selskap ikveld 🙂

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Liv
      Beklager sent svar. Jeg har akkurat kommet hjem fra ferie.
      Her får du oppskriften på pisket smør:
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂
      http://www.franciskasvakreverden.no/2016/07/20/provd-pisket-smor/