Oreo-iskake med bringebær

I dag deler jeg for første gang på bloggen oppskriften på kaken som er på forsiden av kakeboken min. 🙂

Det er en super god kake som ser imponerende ut, men som er veldig enkel å lage. Du trenger ikke stekeovn en gang.

Som alle kakene i boken er den blitt testbakt og her ser du hva testbakeren syntes om kaken:

«En frisk og god iskake, som både ser veldig lekker ut og smaker godt. Enkel å lage.»

Victoria Gjerseth.

Her får du oppskriften.

Oreo-iskake med bringebær

Ca. 6 stykker

Bunn
1 1/2 pakke Oreo-kjeks (225 g)
50 g smeltet smør

Fyll
3 dl kremfløte
200 g Philadelphia kremost naturell
1 dl melis
frø fra 1/2 vaniljestang, eller 1 ts vaniljesukker
2 ts limeskall
2 ts limesaft

Pynt
400 g bringebær
litt melis

Oppskriften er til en liten kake som gir ca. 6 stykker. Hvis du ønsker det, kan du doble oppskriften. Bruk da en form på ca. 25 cm i diameter.

Til denne oppskriften bruker du en form som er 15 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen av formen. Du kan også bruke en større form, kaken blir da bare litt lavere.

Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin eller blender. Smelt smøret og bland det med 2/3 del av kjeksen. Sett resten av kjekssmulene til side til pynt.

Ha kjeksen, som er blandet med smør, i formen. Pass på ikke å presse kjeksmassen for tett sammen, da blir den veldig hard. Sett bunnen til avkjøling i kjøle­skapet til den har stivnet. Det tar ca. en halv time.

Ha kremost og melis i en bolle og visp et par min­utter til du får en luftig masse. Bland inn lime­skall og -saft. Visp kremen stiv sammen med frøene fra 1/2 vaniljestang eller vaniljesukker. Bland forsiktig den piskede kremen sammen med resten av fyllet med en slikkepott.

Ha fyllet i formen med bunnen. Dryss resten av kjeksene over og sett formen i fryseren i 3–4 timer, gjerne over natten.

Ta kaken ut av fryseren i god tid før servering. Minst 1 time i romtemperatur eller 2–3 timer i kjøleskap. Kaken smaker ekstra godt når den er litt frossen i midten og myk ellers.

Ta kaken ut av formen og sett den på et serveringsfat. Pynt med bringebær og et dryss med melis.

Tips: Det er også godt å lage kaken med ekstra bringebær- og Oreo-kjeksbiter i fyllet.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *