Super gode og sunne smoothie is

Det trenger ikke være kjedelig å spise sunt!

Lag en runde med smoothie is med deilig Granola, da har du alltid noe godt på lur.

De er også perfekte å servere til barna nå i sommervarmen. Hvem liker vel ikke is til frokost?

Oppskriften har jeg fått av Siv Annethe som har Instagramprofilen @smeby_interior. Hun deler mange interiørbilder, men hun er også utdannet kokk og deler derfor også godbiter som disse fantastiske smoothie isene. #onetofollow.

Siden Siv Annethe er kok, tar hun gjerne ting litt på slump, ifølge henne selv, men det handler om å blande sammen gode smaker.

Her får du litt ulike oppskrifter du kan ta utgangspunkt i, men prøv deg gjerne frem og lag dine egne favoritter.

Smoothie is med Granola

Skyr eller yoghurt naturell
Frisk frukt eller bær (banan, jordbær, bringebær, blåbær og lignende egner seg godt)
Honning
Granola

Bland Skyr eller yoghurt naturell sammen med frisk frukt eller bær til en Smoothie. Smak gjerne til med honning hvis du vil ha isen litt søtere. Ha også gjerne i litt ekstra biter med friske bær om du liker det.

Ha blandingen i isformer. Fyll dem ca 2/3 opp. Topp med Granola. Du kan bruke en god kjøpt Granola, eller du kan lage den selv. Se oppskrift under. Du kan blande litt honning i Granolaen, da holder den seg mer samlet.

Fryses et par timer eller natten over.

Hjemmelaget Granola

Det er både raskt og enkelt å lage hjemmelaget Granola eller Müsli. Fordelen med å lage den selv er at da vet du akkurat hva som er i den og den smaker ekstra godt.

250 g havregryn (gjerne økologisk)
50 g solsikkekjerner
50 g sesamfrø
50 g mandler i mindre biter
100 g tørket frukt (for eksempel tørket jordbær, tørket eple, aprikos eller rosiner)
50 g honning
1 dl eplesaft
1/2 ts kanel
1 klype Maldonsalt (kan ev erstattes av vanlig salt)

Sett stekeovnen på 140 grader og Ha bakepapir i en langpanne.

Ha alle ingrediensene (utenom tørket frukt og bær) i en kasserolle og la det småkoke i et par minutter mens du rører godt.

Hell blandingen ut i langpannen og fordel det jevnt utover.

Stek granolaen midt i ovnen ved 140 grader på vanlig over- og undervarme. Stekes i 50 – 60 minutter til det blir gyllent. Rør i blandingen ca hvert kvarter for å få det jevnt stekt.

Avkjøl blandingen og ha den på et stort glass eller lignende.

Granolaen er holdbar i ca en måned.

Skyr is med ferskensmak, bringebær og granola

Skyr med ferskensmak
Bringebær
Litt honning
Granola

Skjær bringebærene i mindre biter, bland med Skyr med ferskensmak.

Ha blandingen i isformer. Fyll dem ca 2/3 opp. Topp med Granola blandet med litt honning. Fryses et par timer eller natten over.

Du kan også lage dekorativ is som denne.

Is med spiselige blomster

Skyr eller yoghurt naturell
Banan, bringebær, jordbær, granateple eller andre friske bær eller frisk frukt
Litt honning

Spiselige blomster som stemorsblomster. (Vær helt sikker på at blomstene du bruker kan spises og bruk helst blomster fra egen hage som du vet ikke er sprøytet).

Bland Skyr eller yoghurt naturell sammen med frisk frukt eller bær til en Smoothie. Smak til med honning hvis du ønsker isen litt søtere. Ha også gjerne i litt ekstra biter med friske bær om du liker det.

Ha blandingen i muffinsformer av metall. Topp med litt spiselige blomster. Fryses et par timer eller natten over.

Foto: @smeby_interior

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *