Reisetips til Gøteborg

Vi er akkurat kommet hjem fra en kjempehyggelig tur til Gøteborg!

Vegar og jeg drar til Gøteborg minst et par ganger i året, og har gjort det i mer enn 15 år, i dag tenkte jeg derfor jeg ville dele de beste reisetipsene mine med dere!

Det begynte for 15 år siden, da vi kjørte forbi Gøteborg på vei til Danmark. Vi fikk et plutselig innfall, tok av ved Gøteborg, og overnattet en natt før vi kjørte videre. Vi var nyforelsket og hadde kanskje på oss de rosa brillene, men der og da ble det en av favorittbyene våre.

Med bare litt over tre timer i bil fra Oslo til Gøteborg er det et kjempegodt alternativ til andre storbyer. Skal man fly går jo ofte det meste av dagen bort til reising.

Denne gangen bodde vi på Radisson Blu Scandinavia. Det er et stort hotell, men vi har likevel ikke opplevd å få en hyggeligere og mer personlig velkomst enn vi fikk her. Det viser bare hvor utrolig viktig det er å ha rette personer på rett plass.

Maria, som jobber i frontdesken er helt unik. Hun prater med alle og sprer en så herlig energi at man føler seg utrolig velkommen. De andre som jobbet der var også utrolig hjelpsomme og vi de har akkurat pusset opp store deler av hotellet og har utrolig fine rom å velge imellom.

Se bare dette lekre og delikate rommet i rosatoner.

Og disse rommene er pusset opp i klassisk Gentleman vintagestil fra 40-tallet med helter som Sinatra og Bogart. Super lekkert og veldig gjennomført.

Vi ble overrasket med å bo på denne flotte suiten. Den har to soverom, to store bad og et stort loungeområde. Den passer derfor perfekt for en familie på fire.

Frokosten kan også absolutt anbefales. De har en stor frokostbuffet med varmretter, mange ulike typer brød og rundstykker, pannekaker, müsli, joghurter og friskpressede juicer.

Hotellet ligger veldig sentralt, rett ved Nordstan som er Gøteborgs største kjøpesenter og ikke langt fra Avenyen.

Her finner du Radisson Blu på Facebook.

Gøteborg 1

Her får du flere gode reisetips til Gøteborg

I Linnéstaden finns det gott om restauranger, barer och en mycket trevlig, avslappnad, stämning. En favorit bland många är Hagabions café och Bar Kino. Restaurangen och baren delar lokaler med Folkets Bio och på sommaren har de en omtyckt uteservering där Göteborgs musik- och kulturpublik samlas under bar himmel. In the district known as Linnestaden you'll find a lot of nice bars and restaurants. Hagabions Café and Bar Kino is a favourite among the locals and in the summer the vegetarian restaurant attracts loads of people to their open-air serving area.

Foto: Beatrice Törnros/Mediabank Göteborg & Co

 • Besøk Haga, som er gamlebyen i Gøteborg. Her er det masse små koselige kaféer og butikker.
 • Spis verdens beste Crêpes på Crêperiet Linné (et bittelite sted, bare med takeaway, som er kjent for å ha helt fantastiske pannekaker med både matpannekaker og dessertpannekaker) anbefalt av flere gourmetkokker. Vel verdt et besøk.
Det finns gott om centralt belägna parker och grönområden i Göteborg. Botaniska trädgården bjuder på färgprakt året om. There are many parks and green lungs in central Gothenburg. The Botanical garden is a beautiful place to visit year round.


Foto: Superstudio D&D AB/Mediabank Göteborg & Co

 • Det finnes mange parker i Gøteborg. Koselig å kjøpe med seg litt god mat og ha en liten piknik. Botaniska Trädgården eller Den botaniske hagen (bildet over) er også verdt et besøk.
12418985_1202222953124537_103093928172757419_o
 • Spis god mat! Det er utrolig mange gode spisesteder i Gøteborg! En av favorittene våre er Le Pain Francais, som ligger på Avenyen. Her er det utrolig kul innredning, kjempegod mat og bra stemning. Men det finnes utrolig mye å velge mellom når det gjelder spisesteder. Klikk her for å få flere gode tips.
Skjermbilde 2016-02-29 kl. 15.58.22


Foto: Superstudio D&D AB/Mediabank Göteborg & Co

 • Sett dere på en av byens mange kaféer og bare se livet gå forbi, mens du får litt godt å spise og drikke.
Gøteborg_02
 • Besøk Dorsia bare for å oppleve stemningen. Det er som å tre inn i et eventyr fra Tusen og en natt. Perfekt for en drink eller noe godt å spise.
12698503_929625187072811_8349950912775226372_o
 • Ta en tur til Gunnebo slott og hager. Du finner det rett sør for Gøteborg og det er et helt fantastisk sted å besøke, særlig på sommeren. Mange flotte hager, bakeri, restaurant, butikk og mye mer.

Hvis du skal ha med barna til Gøteborg er det også masse å finne på. Klikk her for å se mer.

Göteborg är en öppen och nära storstad. Här finns det mesta du kan förvänta dig av en metropol – men inom gångavstånd. Allt du söker finns mitt i city och du kan ta dig överallt till fots. Från Centralstationen, till hotellet, vidare till arenorna, shoppingen, restaurangerna och nattlivet. Gothenburg is an open and accessible city. It offers everything you would expect of a cosmopolitan city – within walking distance. All you need is right in the city and you can get everywhere on foot – from the Central Station to your hotel, to the arenas, shopping, restaurants and nightlife.

Foto: Stendahls/Mediabank Göteborg & Co

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 kommentarer

 1. Fin blogg 🙂 Du deler flotte reise tips! Vi skal til Oslo på torsdag, har du noen gode Oslo reisetips? Vi er en familie på to voksne og 2 tenåringer. Kunne du laget et innlegg om reise tips for Oslo området? Litt kort varsel kanskje 😉 men sikkert flere som kan ha nytte av det 🙂

  1. Hei Linda
   Takk for hyggelig hilsen. 🙂
   Jeg rekker dessverre ikke å lage et innlegg om Oslo da det tar lang tid å lage. Men du finner mange gode tips her:
   http://reisetips.nettavisen.no/topp-10-i-oslo/
   Håper dere får en kjempefin tur.
   Beste hilsen
   Franciska 🙂

   1. Tusen takk for link! Skal sjekke ut den nå ☀️