Superenkel sjokoladeterte på 10 minutter

Er det mulig å lage en skikkelig god sjokoladeterte på 10 minutter?

Det er det, og den er kjempegod i tillegg. 🙂

Det er en mektig kake for alle sjokolade-elskere, servér den gjerne med pisket krem og ekstra bær til.

Den bør stå en times tid i kjøleskap, men den er laget på ca 10 minutter.

Det er Bjørn Vidar med bloggen Kakehuset som har laget denne deilige kaken! Ser den ikke fristende ut?

Legg også merke til den praktiske måten å skjære opp kaken på. Da får man perfekte og like store stykker.

Bjørn Vidar deler mange inspirerende oppskrifter på bloggen sin. Den kan absolutt anbefales. 🙂 Du finner den her.

Superenkel sjokoladeterte

2 pakker Oreo-kjeks (ca 300 g)*
100 g Smør
3 dl kremfløte*
250 g god mørk sjokolade
30 g Hvit sjokolade (kan byttes ut med litt nøtter)
Bær etter eget valg

Kjør oreokjeksen i en foodprosessor til små smuler.

Smelt smøret. Rør det sammen med Oreo-smulene, fordel det i en terteform og trykk det ut med fingrene. Her er det brukt en rektangulær form i størrelsen 25×11 cm men du kan også bruke en rund form som er ca 22 cm i diameter.

Legg Oreo-fyllet oppå bunnen, sett formen i kjøleskapet.

Hakk opp sjokoladen om du ikke bruke sjokoladepletter.

Varm opp fløten til kokepunktet. Ha den varme fløten over sjokoladen og bland godt sammen.

Hell sjokoladekremen over sjokoladetertebunnen.

La den stå i kjøleskapet en times tid.

Dekorer kaken med hakket hvit sjokolade og bær.

Foto: Bjørn Vidar Skulstad Gustavsen – Kakehuset.

*Info til mine danske læsere: Oreokjeks er Oreos. Kremfløte er piskefløde,

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *