Signaturkaken til Hele Norge Baker-Fredrik – Sjokoladekake med bringebærmousse og sjokoladekrem

Husker du Fredrik fra Hele Norge Baker?

Han startet bakeblogg i en alder av 15 år, og bare noen få år senere var han å se i TV-programmet Hele Norge Baker på TV3. Han har en helt fantastisk signaturkake – tre lag med sjokoladebunn, frisk bringebærmousse og en silkemyk sjokoladekrem sprøytet på i rosemønster og jeg har fått lov til å dele oppskriften!

Kombinasjonen sjokolade og bringebær er fantastisk, og bringebærmoussen gjør kaken frisk og ikke så kvalmende. Dette er den oppskriften som er mest populær på bloggen, forteller Fredrik, og den har nesten 20.000 ganger så mange visninger som den nest mest populære. Jeg har fått masse gode tilbakemeldinger fra folk som har laget denne kaken hjemme – så prøv den, du vil garantert ikke angre.

Han brukte også denne oppskriften i Hele Norge baker da han vant den første episoden.

Fredrik har en kjempefin blogg som absolutt kan anbefales. Ta en titt her. 🙂 Du finner ham på Facebook her.

Her får du oppskriften

Sjokoladekake med bringebærmousse og sjokoladekrem

Kakebunn

4 egg
400 gram sukker
240 gram saltet smør
60 gram bakekakao* (gjerne Valrhona)
400 gram hvetemel
560 gram kulturmelk* (ikke skummet)
1,5 teskje natron
1,5 teskje bakepulver
5 gram salt
3 gram vaniljepulver (kan erstattes av 2 teskjeer vaniljesukker)

Pisk romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis. Smelt smøret, og vend dette forsiktig inn. Vend vekselsvis inn det tørre, og kulturmelk. Når alt er blandet fordeler du røren i 3 former a 20 cm i diameter. Stek på 180 grader i ca. 30 minutter.

Bringebærmousse

250 gram bringebærpuré (Lages av 550 gram tinte frosne bringebær, kjørt i en food- prosessor. Ha blandingen i en sil/sikt for å sile bort steinene, bruk 250 gram puré)
80 gram vann
100 gram eggehvite
190 gram sukker
3 gelatinplater*
1,5 dl kremfløte*

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp 1/3 av bringebærpuréen, skvis ut vannet av gelatinplatene og la de smelte i den varme puréen. Bland det så med resten av bringebærpuréen. Sett i kjøleskapet, mens du lager resten. Rør med jevne mellomrom. Kok opp 170 gram sukker og vann til 121 grader. Mens dette koker pisker du eggehvitene og 20 gram sukker til stiv marengs. Hell sukkerlaken i marengsen, og la den piske til den er kald. Hell i bringebærpuréen i 120 gram av marengsen, og la dette blande seg ordentlig. Pisk fløten lett, og vend dette inn i marengsen i flere omganger. Sett i kjøleskapet og la det bli stivt.

Sjokoladekrem

600 gram sjokolade (gjerne Valrhona manjari)

700 gram usaltet smør
50 gram bakekakao (gjerne Valrhona)
200 gram eggeplomme
200 gram vann
300 gram sukker

Smelt sjokolade i vannbad, og la avkjøle seg til ca. 25-30 grader. Pisk sammen smør, kakao og smeltet avkjølt sjokolade. Pisk eggeplommene til eggedosis, kok sukker og vann til 117 grader. Hell sukkersirupen forsiktig i en tynn stråle i eggedosisen. Pisk til blandingen har avkjølt seg til ca. 25 grader. Tilsett smør og sjokoladeblandingen, og pisk til alt er godt blandet, og man har en myk, glatt og blank krem.

Montering
Ha den ene kakebunnen på et kakefat. Fordel bringebærmoussen utover, ha på neste bunn, ha på bringebærmousse, legg så på den siste bunnen. Ha sjokoladekrem og dekk sidene slik at bringebærmoussen ikke skal tyte ut. La den stå i kjøleskap eller fryser i 10 minutter. Ha sjokoladekremen i en sprøytepose med en wilton 1M tip. Sprøyt ut små roser rundt hele kaken. Begynn nederst og jobb deg oppover.

*Tips til mine danske læsere: Bakekakao er bagekakao, altså ikke Oboy eller lignende, Kulturmelk er kærnemelk, gelatin er husblas, kremfløte er piskefløde.

Foto: Fredrik Solbakk Andersen – Let’s bake. 

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

 1. Wow! Søker rundt ertter kakeisnpirasjon til en sommerfest og denne så veldig god ut. Takk for oppskriften.

  1. Franciska Munck-Johansen

   Bare hyggelig 🙂
   Den kan anbefales.
   Lykke til med sommerfesten.
   Vennlig hilsen
   Franciska 🙂

 2. Aase R.Bendiksen

  Sjokoladekake med bringebærmousse og sjokoladekrem –
  kan denne lages på forhånd og fryses ned?

  1. Når det gjelder festkaker så vil jeg anbefale å ha det så ferskt som mulig. Men du kan bake sjokoladekaken en ukes tid i forveien og fryse den ned. Jeg ville ha bakt sjokoladekaken dagen før og lagt kaken sammen opp til et par timer før servering. 🙂