Verdens beste sjokoladekake fra Frankrike

Verdens beste sjokoladekake 2

Denne kaken fikk jeg første gang i Frankrike for 25 år siden. Vi bestilte kaken, tok første bit, så på hverandre … og ble helt stille.

Dette var uten tvil den beste sjokoladekaken vi noen gang hadde smakt.

Etter mye prøving har jeg klart å gjenskape oppskriften. Denne kaken er virkelig den beste sjokoladekaken jeg noen gang har smakt. Den er så myk og saftig at den smelter på tungen og sjokoladesmaken er god og rund samtidig som den smaker av masse deilig sjokolade. Den er enkel å lage også.

Du finner den i boken Franciskas fristende kaker, sammen med oppskriften på resten av de allerbeste kakene som jeg vet om.

Verdens beste sjokoladekake
6-8 personer

4 egg
75 g Muscavadosukker eller mørkt rørsukker (brunt sukker kan også brukes)
75 g vanlig sukker
100 g smør
1,5 dl kremfløte*
400 g god mørk sjokolade – jeg foretrekker Odense 55 %
50 g hvetemel
1 tekjes ekte vaniljeekstrakt eller frø fra 1 vaniljestang
Litt melis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Eller 200 grader over og undervarme.

Smør en firkantet form som er ca. 20 x 20 cm eller en springform som er ca. 23 cm i diameter. Kle den med bakepapir.

Visp egg og sukker sammen for hånd.

Ta frøene ut av vaniljestangen. Ha smør, vaniljefrø og kremfløte i en kjele. Varm opp til blandingen så vidt begynner å småkoke.

Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Rør til blandingen er glatt og sjokoladen er helt oppløst. Tilsett eggeblandingen og mel.

Ha røren i formen.

Stekes midt i ovnen i 20–30 minutter. Sjekk ofte!

Hele hemmeligheten med denne kaken er steketiden! Sjekk derfor allerede etter ca. 20 minutter.

Kaken skal ikke være helt stekt. Den skal være så stekt at overflaten, sider og bunn er faste, men midten må fortsatt være myk og flytende når du tar den ut av ovnen.

Dryss med melis.

Server gjerne lun med vanilje is eller nypisket krem og friske jordbær.

*Info til mine danske læsere – kremfløte er piskefløde

Verdens beste sjokoladekake 1Verdens beste sjokoladekake 3

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Hej Franciska 🙂 Tak for dine fantastiske opskrifter. Findes din bog på dansk? Eller kan man bestille den til levering i Dk? mvh Randi

      1. Randi christensen

        Hej jeg kommer fra Danmark. Vanlig sukker. Er det normalt hvid sukker eller er det brun farin du mener. Eller er det vanilje sukker.

      2. Franciska Munck-Johansen

        Vanlig sukker er almindelig hvidt sukker. 🙂

  2. Hei. Nydelig kake. dette er vell ikke noe kake som er god å fryse?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Marte
      Jo, det går fint å fryse denne kaken.
      Bare vent med å drysse på melis før servering.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂