Sommer pavlova med jordbærcurd og fløtekrem

Pavlova blir aldri feil. 🙂

Det er en av mine absolutte favorittkaker og med friske jordbær og en deilig jordbærcurd blir det både sommerlig og skikkelig godt. Det er et ekstra pluss at det meste kan gjøres ferdig flere dager i forveien.

Denne ukens favorittoppskrift har jeg fått lov til å dele med dere av Lisa Bottenvann, som flere av dere sikkert husker fra denne sesongen av Kakekrigen.

Lisa har Instagramprofilen @lisas_mat_og_kaker, her legger hun ut både kaker og mat. Denne kaken så så utrolig god ut at den var et enkelt valg til Ukens favoritt.

Her får du oppskriften:

Pavlova med jordbærcurd og fløtekrem

Bunn:
4 eggehviter
200 g sukker
1/2 teskje eddik
1 1/2 spiseskje (strøket) Maizena

Jordbærcurd
1 pakke (ca 500 gram) søte friske jordbær (frosne bær kan også brukes)
Saft fra en liten sitron
110 g sukker
4 eggeplommer
100 g smør

Fløtekrem
3 dl kremfløte*
2 teskjeer vaniljesukker

Pynt
1 pakke friske jordbær
Eventuelt litt små marengstopper

Sett ovnen på 180 grader.

Pisk eggehvitene skummende på middels hastighet. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du pisker videre. Pisk til marengsen blir tykk og stiv, 10-15 min.
Bland forsiktig inn eddik og maizena.

Ta ca halvparten av marengsen og bre utover ett bakepapir på stekebrett, (rund form ca 21 cm i diameter).

Ta resten av marengsen i en sprøytepose og sprøyt mønster langs kanten av sirkelen, slik at du får en skålform. Lag gjerne litt små marengstopper til pynt.

Stekeovnen er nå 180 grader, sett den ned til 120 grader når du setter inn kaken.

Stekes midt i ovnen ca en og en halv time (90 minutter) men følg med.

Slå av ovnen, la kaken avkjøles i ovnen med døren litt åpen.

Lag jordbærcurden. Start med å tine jordbærene og kjør dem i en blender. Del sitronen i to og press saften ut gjennom en sil. Ha saften i ett målebeger. Tilsett jordbærmos i målebegeret til det blir ca 1,5 dl tilsammen.

Bland jordbær/sitronsaften, eggeplommer og sukker i en kasserolle.

Rør mens du varmer opp blandingen til rett under kokepunktet. Det skal nesten koke, men ikke helt. Hvis det koker risikerer du at det skiller seg. Løft kasserollen bort fra varmen med en gang du ser det begynner å koke og rør godt. Fortsett slik til du får en tykk og fin krem.

Ta kasserollen av platen. Del opp smøret i små terninger, tilsett det gradvis mens du rører. Rør godt til alt er smeltet inn. Avkjøl kremen. Oppbevares i kjøleskap.

Både marengsbunnen og jordbærcurden kan gjøres ferdig flere dager i forveien.

Rett før servering pisker du opp kremfløten med vaniljesukker. Smør jordbærcurden på bunnen, topp med fløtekremen og pynt med friske jordbær og eventuelt små marengstopper.

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde.

Foto: Lisa Bottenvann @lisas_mat_og_kaker

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 kommentarer

  1. Heidi kjelstrup

    Hvor mye er ‘en pakke jordbær’ i vekt eller desiliter. Så fantastisk ut

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Heidi
      Det er ca 500 gram.
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂

  2. Herlighet dette ser godt ut. Elsker jordbær og søtsaker, så dette er en perfekt kombinasjon.