Brownies + Cookies = Brookies! Dette må du bare smake!

Brookies_06

Hva får man hvis man setter sammen Verdens beste Cookies med Verdens beste Brownie?

Da får man Verdens beste BROOKIES!

Brookies_01

jeg hadde besøk av Anne Brith kjent fra Hele Norge Baker og Terje Skaar konditor og nordisk mester, best kjent somNettbakeren.

Og vi koste oss med å lage Brookies. De ble bare UTROLIG gode! Seige, deilige cookies sammen med mørk klissete brownie! Mmmm!

Dette må du bare smake!

Brookies_08

Her får du oppskriften:

Verdens beste Brookies
Ca 36 stk

Cookies
250 g smør
150 g vanlig hvitt sukker
150 g rørsukker gjerne muscovadosukker
2 egg
1 teskje vaniljesukker
1 teskje bakepulver
350 g hvetemel
2 pakker eller 400 g sjokoladeknapper lys eller mørk sjokolade (vi brukte lys)

Brownies
3 egg
175 g muscovadosukker eller mørkt rørsukker
150 g vanlig sukker
125 g god mørk sjokolade
225 g smeltet smør
150 g hvetemel
80 g bakekakao
2 teskje vaniljesukker
200 g revet marsipan

Sett ovnen på 175 grader.

Sett frem cupcakesformer på to bakebrett.

Start med cookiesene:

Ha smør, sukker og rørsukker i en skål og rør dette sammen. Ha i ett og ett egg. Sikt i bakepulver og hvetemel og la det hele blandes lett. Til slutt har du i sjokoladeknappene.

Da lager du Brownien:

Rør sammen egg og sukker. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis.

Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av platen og rør inn sjokoladen som er hakket i mindre biter. Rør til du får en glatt og myk masse. Ha massen i eggeblandingen i en tynn stråle mens du rører godt.

Sikt melet i bollen. Bland i alt det tørre til du får en deilig, seigtflytende røre.
Tilsett revet marsipan litt om gangen. Rør innimellom, slik at marsipanen blir godt fordelt i røren.

Brookies_03

Fyll røre i formene, de skal være ca halvt fulle. Bruk gjerne en porsjonsskje som på bildet, da er det enkelt å få like mye røre i hver form.

Form cookies slik at de passer i størrelsen og legg dem over brownierøren.

Brookies_04

Stekes ved 175 grader i ca 15 minutter.

Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownies kan ha en nesten flytende kjerne, stek den derfor heller for lite enn for mye. Den skal være litt flytende når du tar den ut av ovnen.

Serveres varme!

Brookies_09

Vi klarte å spise flere rett fra ovnen, (vi måtte jo teste dem ut med en gang) men du verden så gode de er varme sammen med god vaniljeis og bær! Kan virkelig anbefales!

Brookies_07

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 kommentarer

  1. Ser aldeles nydelig ut. Ha en kjempefin helg!

    1. Franciska Munck-Johansen

      Tusen takk. Ha en fin uke 🙂

  2. Ble gode men veldig søte, så neste gang jeg lager de så skal jeg bruke mindre sukker