Verdens beste med sjokoladekake

Jeg elsker Verdens beste, og nå har den også fått en fantastisk slektning, som kommer fra Jessheim som er både kjekk og mørk.

Elin med bloggen Krem.no har laget denne nydelige kreasjonen. Ser den ikke god ut?

Elin er konditor og har vokst opp i Jessheim Hjemmebakeri, hun er derfor mer enn kvalifisert til å lage en kake som denne.

Jeg er så heldig at jeg har fått lov til å dele oppskriften, og her er det bare å glede seg! Denne må du bare prøve!

Ta gjerne en titt på den fine bloggen til Elin, her er det mye godt å finne! Se mer her.

Verdens beste var utgangspunktet da jeg bestemte meg for å lage en variant med sjokoladebunn, forteller Elin. Oppskriften er helt lik den «vanlige» Kvæfjordkake-oppskriften, jeg har kun erstattet noe av hvetemelet med kakao. Liker du sterk kakaosmak – tilsett mer kakao og reduser melmengde tilsvarende, liker du mindre kraftig sjokoladesmak – reduser kakaomengde og tilsett tilsvarende mer mel (total mengde mel og kakao skal til sammen være 150 g)

Jeg droppet vaniljekremen, og brukte bare helt vanlig kremfløte. Hvis du har lyst til å gjøre kaken enda sprekere kan du ha i noen bringebær* i kremen (eller andre friske bær). Jeg er også svak for sjokolade, krem og pære i en kombo, og tror noen biter med hermetiske pærer ville gjort seg godt på sjokoladebunnen før kremen ble lagt på. Lag gjerne din egen favoritt.

Her får du oppskriften:

Jessheimkake (Verdens nest beste med sjokoladebunn)
150 g margarin/smør
150 g sukker
5 eggeplommer
110 g hvetemel siktet
​40 g bakekakao
1 1/2 teskje bakepulver
1 dl melk

Marengs-topping
5 eggehviter
200 g sukker
1/2 dl (ca. 40 g) hakkede hasselnøtter (eller mandler)

ca. 5 dl kremfløte* tilsatt 3 ss sukker

​eller lag vaniljekrem  og bland inn 3 dl pisket kremfløte

Forslag til fyll:
100-150 g Bringebær*  eller
Hermetiske pærer*

Pynt:
15 g (2-3 ruter) smeltet sjokolade

Slik gjør du:
1. Romtemperert margarin/smør og sukker røres lyst og luftig.
2. Rør inn eggeplommene én om gangen.
3. Tilsett hvetemel blandet med kakao og bakepulver, vekselsvis med melk.
4. Stryk ut røren i en bakeplate med kant 40×35 cm.

Marengstopping:
1. Pisk eggehvite og tilsett sukker litt etter litt. Pisk til marengsen er blank.
2. Marengsmassen strykes ut oppå kakedeigen.
3. Dryss hakkede nøtter over.
4. Stek kaken i 30-40 minutter på 160 grader.

Montering:
Avkjøl kaken og del i to like deler. Pisk kremfløte til bløt krem. Bland evt. inn friske bær (som for eksempel bringebær). Legg den nederste halve bunnen med kakesiden opp og stryk utover kremen. Legg den andre delen oppå med marengs-siden opp. Valgfritt: Smelt litt sjokolade i mikroovn eller over vannbad og fordel på kaken med en skje som dras i sikk-sakkmønster.

Bilde

Bilde

Sjokoladebunnen blir tynn – stryk den ut i en stor langpanne og legg marengsen på.

Bilde

Har brukt hasselnøtter – alt du liker kan brukes, mandler, pecan eller kanskje pistasj? Har du eller noen i selskapet allergi kan du droppe nøttene på toppen.

Bilde

Kaken stekte i 40 minutter – siste 10 minuttene satte jeg på varmluft. Marengsen skal være sprø! Jeg monterer denne med marengssiden ned, men dette kan du gjøre som du selv vil.

Bilde

Monter kaken samme dag som den skal spises. Marengsen blir fort myk og kaka er ikke særlig egnet for frysing.
Foto: Elin Vatnar Nilsen www.krem.no.
 
*Info til mine danske læsere: Bringebær er hindbær, kremfløte er piskefløde, hermetiske pærer er pærer på dåse. 🙂

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *