Hjemmelaget lakseburger med hjemmebakte pitabrød

I går kom Celina hjem og spurte om vi kunne lage hjemmelaget lakseburger med hjemmebakte pitabrød. De hadde laget det i mat og helse og hun syntes det var kjempegodt og det var så enkelt å lage!

Klart det. Hva er vel bedre enn både matlyst – og sunn mat?

Hun hadde glemt oppskriften på skolen, vi prøvde oss derfor litt frem. Det ble utrolig godt, jeg deler derfor gjerne oppskriften 🙂

Det passet veldig bra også, jeg hadde nemlig akkurat fått tilsendt fire flasker Odelia olje, som jeg hadde sagt ja til å teste ut, og spesielt hadde jeg blitt bedt om å teste ut stekeoljen.

Det er ikke alltid så enkelt å finne en god stekeolje, for ofte går stekingen utover de gode sakene i oljen. Denne oljen inneholder kaldpresset rapsolje som er den oljen som inneholder mest omega 3 av alle oljer og fordi den er kaldpresset så tar den godt vare på både antioksidantene og omega 3. Den smaker også godt (helt nøytral smak) det gjør at barna liker din også. Jeg anbefaler den gjerne.

Hjemmelaget lakseburger

500 g laksefilet, uten skinn og bein
1 egg
0,5 dl melk
1 spiseskje potetmel
2 spiseskjeer sitronsaft
Salt og pepper
Odelia olje til steking

Sjekk at det ikke er ben i laksen. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør det sammen til en jevn farse.

Form burgerne til flate kaker.

Ha olje i stekepannen og stek dem på middels varme til de er gjennomstekte.

Serveres i pitabrødene med salat.

Jeg kan anbefale denne enkle og gode salaten:

Frisk sommersalat

Issalat
Mango
Små søte tomater
Agurk
mais
Sukkererter
Sitronsaft

Kutt opp og bland alle ingrediensene. Ha litt sitronsaft over salaten. Den passer perfekt sammen med lakseburgerne.

Det er utrolig enkelt å lage hjemmebakte pitabrød og de smaker så mye bedre enn dem man får kjøpt (og man slipper tilsetningsstoffer og diverse).

Hjemmebakte pitabrød

3 dl melk
25 gram gjær (fersk eller tørrgjær)
1 teskje salt
3 spisekjeer olje
400-450 gram hvetemel (bruk gjerne speltmel eller bland inn litt fullkornsmel om du ønsker en grovere variant)

Varm melken til den er fingervarm. Ha den i en bolle og rør gjæren ut i melken. Tilsett resten av ingrediensene.

Hvis du har kjøkkenmaskin med eltekrok kan du bruke den, ellers er det bare å røre deigen sammen for hånd. Bruk nok mel til du får en glatt og elastisk deig.

Dekk bollen med plast og la deigen heve i minst 10 minutter.

Ha litt mel på bordet og kna deigen sammen. Form deigen til et langt brød og del den i 8 deler.

Sett stekeovnen på 250 – 275 grader (over- og undervarme).

Trill dem til boller og la dem hvile noen minutter. (Da er det enklere å kjevle dem).

Kjevle dem ut til flate, runde brød. De skal være ca 1 cm høye.

Legg dem på stekebrett med bakepapir. Fire på hvert brett.

Stek dem med en gang midt i ovnen på 275 grader i 5-10 minutter. Følg godt med.

Avkjøles på rist. Serveres nybakte rett fra ovnen.

De egner seg godt til frysing, og er også fine å ha med på matpakken.

Odelia Steking er en unik norsk kaldpresset rapsolje. Fordi den er kaldpresset beholder den det høye innholdet av omega 3 og antioksidanter (vit. E) selv ved høyere steketemperaturer enn hva andre kaldpressede rapsoljer tåler. Rapsolje er den oljen som inneholder mest omega 3 av alle oljer som er egnet for steking.

Odelia Steking har en nøytral smak og egner seg også til grilling. Den stilrene, frostede flasken tar godt vare på innholdet (filtrerer lyset).

Odelia Steking Chili byr på masse smak (utvalgte Meny/Spar).

I tillegg finnes Odelia Naturell som er fin til dressinger og kalde retter samt en Odelia Baking som gir luftigere og saftigere bakst.

Odelia har også mange gode oppskrifter. Se mer her. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Hvor lenge skal pitabrødene stekes?

    1. Hei Ragnhild
      Stek dem 5-10 minutter.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂