Sommerens deiligste iskake full av frugt og bær

Denne kaken er så stappfull av frukt og bær at den nesten kan kalles en fruktkake. Den smaker friskt og godt og er perfekt å servere en varm sommerdag. Kan fint lages dagen før.

Bunn
150 g cashewnøtter naturell (uten salt) hvis du ikke ønsker å ha nøtter i kaken, kan du erstatte dem med kjeks
250 g havrekjeks (for eksempel Bixit eller Digestive)
3 spiseskjeer lyst rørsukker (kan erstattes av vanlig sukker)
75 g smeltet smør

Fyll
100 sukker
3 eggeplommer
3 dl kremfløte*
1 teskje vaniljesukker eller 1 vaniljestang
300 g fryste bringebær*
Skall av 1 liten lime (ca. 1 1/2 ts)
100 g hakket mørk sjokolade

Pynt
2 kiwi
200 g blåbær
125 g bringebær*
litt granateplefrø
(bruk gjerne andre bær og frukt)

Kle en rund form, som er ca. 21 cm i diameter, med bakepapir.

Knus kjeksene og cashewnøttene i en foodprosessor eller lignende. Smelt smøret og bland det med sukker og den knuste kjeksen. Ha blandingen i formen og press den forsiktig sammen slik at du får en jevn bunn (ikke press for hardt, da blir bunnen vanskelig å skjære i). Sett bunnen i fryseren mens du lager fyllet.

Pisk sukker, vaniljesukker og eggeplommer til eggedosis. Pisk kremen stiv og bland den sammen med eggedosisen og hakket sjokolade. Hakk de fryste bringebærene og bland dem inn. Hell blandingen i formen over bunnen.

La formen stå i fryseren til fyllet har satt seg. Det tar et par timer. Lag gjerne kaken dagen før. Ta den ut av fryseren minst en halv time før servering slik at den ikke blir for hard.

Pynt med kiwiskiver og bær.

Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, bringebær er hindbær. 

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Kan jordbær erstatte bringebæra? Denne såg herleg frisk ut

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Solfrid
      Beklager, jeg så ikke spørsmålet ditt før nå. Ja, det går fint. 🙂
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂

  2. Else Gylseth Nilsen

    Denne laget jeg til et bursdagsselskap i går. Tusen takk for ei kjempegod oppskrift som gjorde stor lykke

    1. Franciska Munck-Johansen

      Så hyggelig å høre 🙂
      Takk for at du tok deg tid til å gi meg tilbakemelding.
      Ha en fin dag videre 🙂