Supergod oppskrift på Foccacia

 Verdens beste foccacia 1

Man ser ofte oppskrifter der det står Verdens beste, men denne oppskriften på Focaccia er virkelig helt fantastisk god. Jeg har bakt den mange ganger og den blir like god hver gang! Kan absolutt anbefales!

Jeg fant den første gang på bloggen Stines Hverdag, og jeg har fått hennes tillatelse til å gi den videre til dere.

Her får du oppskriften:

Verdens beste Foccacia

Deig
1 pakke hvetemel (1kg)
1 pakke fersk gjær (tørrgjær kan også brukes)
2-3 spiseskjeer honning eller sukker
Salt
Litt chilipulver
Vann (ca 9 dl)
2 håndfuller saftige, soltørkede tomater

Oljeblanding
1 1/2 dl olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 teskje timian
1 teskje rosmarin
1 teskje basilikum
1 teskje oregano
(Du kan ev bruke 4 teskjeer ferdig provencekrydder i stedet)
Fingersalt, gjerne Maldon eller lignende

Foccacia med soltørkede tomater
Bland sammen mel, gjær, sukker eller honning, salt og chili, og tilsett vann. (Deigen skal være klissete) Finhakk tomatene og rør godt inn.

Heves 40 minutter under tildekking.

Ha olivenoljen i en bolle. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.

Slå deigen ned og press ut all luft.

Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig.

Dekk en stor langpanne med bakepapir og fordel deigen utover.

Foccacia klar for steking

Bruk fingrene til å stikke hull i deigen.

Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først.

Hev 40 minutter til under tildekking. Slå over oljeblandingen og pass på at hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.

Stekes på 200 grader i 15 minutter til den har fått en gylden skorpe. La brødet hvile litt før servering.

Verdens beste foccacia

Halvparten av tomatene kan eventuelt erstattes med ost eller oliven, hvis du liker det. Prøv deg frem og finn din favoritt.

Foto: Franciska Munck-Johansen og Stines Hverdag

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *