Denne pestoen må du bare smake!

Du har helt sikkert smakt pesto, men har du smakt feta-pesto? Det er utrolig godt!

For noen dager siden skulle vi ha gjester og jeg skulle blant annet lage hjemmelaget pesto-pasta. Jeg trodde jeg hadde alle ingrediensene, men bare noen timer før gjestene kom, og selvfølgelig etter butikken hadde stengt, fant jeg ut at vi ikke hadde parmesan-ost. Åh, nei, tenkte jeg, for man kan jo ikke lage pesto uten parmesan.

Jeg så febrilsk i kjøleskapet og håpet på å finne en gjenglemt parmesan et sted, men uten hell. Det var da jeg kom over en pakke med fetaost. Jeg tenkte at det jo ikke kunne skade å prøve og det er jeg glad for.

Det var bare utrolig godt! Deilig kremet og full av god smak. Dette må du bare prøve!

Oppskriften holder til en stor porsjon med 500 g pasta. Nok til 6-8 personer sammen med salat og for eksempel grillkjøtt, grillet fisk eller lignende

Her får du oppskriften:

Pesto med fetaost
1 pakke fetaost 200 g (Fetina eller lignende)
2 fedd hvitløk
100 – 120 g pinjekjerner
1 dl god olje (for eksempel Odelia)
3 spiseskjeer honning
2-3 dl basilikumblader (1/2 potte)
3 spiseskjeer sitronsaft
Litt pepper

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor til du får en myk og kremet masse.

Bland sammen med nykokt pasta.

Pestopasta er perfekt gjestemat, det kan lages flere timer i forveien og bare varmes opp før servering.

Pesto kan også brukes som:

  • Topping på pizza
  • Tilbehør til salat
  • Topping på laks laget i ovnen
  • Tilbehør til hamburger
  • fyll i wrap

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *