Thereses uimotståelige pistasjknuter

Har du lyst på noe skikkelig godt?

Da kan jeg anbefale disse deilige knutene med lekkert pistasjfyll. Lag gjerne en stor porsjon. De egner seg godt til å fryse, og da har du noe å ta frem om du får gjester eller bare får lyst til å kose deg litt.

Det er Therese Knutsen, med bloggen av samme navn som står bak disse deilige pistasjknutene. Therese er en av mine gode bloggkollegaer og hun har en blogg som virkelig kan anbefales. Therese er nemlig ikke bare god på å bake kaker, hun er også utrolig god på interiør. Du finner bloggen hennes her.

Du kan enten bruke ferdig pistasjkrem fra Olivers & Co eller du kan lage pistasjkremen selv.

Her får du oppskriften:

Thereses uimotståelige pistasjknuter

Deig
950 g hvetemel
5 dl lunken melk (ca 37 C)
40 g gjær
120 g sukker
1 teskje kardemomme
1/4 teskje salt
1 egg
150 g meierismør i terninger (romtemperert)

Pistasjkrem
150 g usaltede pistasjkjerner
90 g smør
90 g melis
3 ts sitronsaft

Pynt
50 g usaltede pistasjkjerner

Rør gjæren ut i den lunkne melken. Ha resten av ingrediensene i en bakebolle, utenom smøret.

Elt deigen i kjøkkenmaskin i 10-12 minutter (Hvis du ikke har kjøkkenmaskin kan du elte for hånd. Tilsett smøret, og elt litt til.

Dekk bollen med plast, og hev deigen på et lunt sted i ca. 40 minutter.

Hakk pistasjkjernene grovt og rist dem lett i en tør stekepanne. (Kan utelates, men gir dem en ekstra god smak.) Følg godt med slik at de ikke blir brente.

Lag pistasjkremen om du ikke bruker ferdig krem. Ha alle ingrediensene til pistasjkremen i en kjøkkenmaskin og mal de til en seig masse.

Del deigen i to deler. Kjevl ut et rektangel på ca. 30×60 cm.

Smør fyllet utover deigen.

Brett deigen inn mot midten fra begge sider, og deretter dobbelt. Kjevl ut rektangelet på nytt, og gjenta prosessen. Skjær rektangelet i ca. 2 cm brede strimler. Tvinn strimlen og knyt en knute. Plasser endene under bollen.

Gjør det samme med den andre leiven.

Etterhev bollene i ca. 40 minutter, og stek de på 200 grader midt i ovnen i ca. 12 minutter.

Avkjøl bollene på rist, dryss over litt melis, og inviter gode venner på kaffe 🙂

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader.

Foto: Therese Knutsen

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *