Trøffelkake med sjokoladefyll og italiensk marengs

Sjekk denne kaken! Er den ikke bare helt nydelig?

Med en gang jeg så den, visste jeg at den måtte bli denne ukens favoritt oppskrift.

Det er dyktige Cathrine med siden Glitteriine som har laget den. Jeg har akkurat oppdaget siden hennes, og jeg kommer helt sikkert til å besøke den mange ganger for flere gode oppskrifter. Du finner henne på Instagram som @glitteriine.

Jeg har fått lov til å dele oppskriften med dere og det er jeg veldig glad for. Her får du den.

Italiensk Kjærlighet

Bunn
5 eggehviter
200 g sukker
125 g hasselnøtter
125 g mandler
1 teskje vaniljesukker

Sjokoladefyll
3 dl kremfløte*
250 g sjokolade (gjerne en blanding av 70% og melkesjokolade)
1 spiseskje smør

Italiensk marengs
250 g sukker
1 dl vann
4 eggehviter
1 teskje sitronsaft

Fremgangsmåte

Bunn
Sett ovnen på 180 grader.

Kvern mandler/hasselnøtter med skallet på i en mandelkvern eller blender.
Stivpisk eggehvitene sammen med sukker, deretter rører du forsiktig inn malte mandler/hasselnøtter. Legg det i en rund smurt kakeform (26 cm) med bakepapir i bunnen, og stek på 180 grader i ca 30 minutter. La bunnen avkjøles i kjøleskap før du lager resten av kaka.

Når bunnen er helt avkjølt, er det lurt å skjære med kniv langs kanten av kakeformen, for så å åpne kakeformen litt så bunnen løsner fra sidene. Det gjør det enklere å få ut kaken helt til slutt. Ta kaka ut av formen og plasser den på ønsket kakefat. Kle springform-ringen med bakepapir langs kantene og sett den på plass rundt kaka. Viktig at den er helt tett, hvis ikke den er helt tett kan du bruke en kakering som er 1 str. mindre. (24 cm)

Sjokoladefyll
Kok opp fløten, trekk kasserollen av platen og ha i smør og sjokolade (knekt i biter). La det stå i 1-2 min. Rør forsiktig til alt er smeltet. Avkjøl fyllet litt og hell den deretter over den avkjølte bunnen. Sett kaken inn i kjøleskapet til det stivner. Helst over natten.

Italiensk marengs
Pisk eggehvitene lett sammen med 50 g av sukkeret og sitronsaft. Bruk lav/medium hastighet på mikseren, da får du pisket inn mer luft.

Kok opp resten av sukkeret og vann og la det koke til temperaturen er 120-121 grader (bruk sukkertøytermometer).

Hell sukkervannet (sirupen) i en tynn stråle i eggehviten mens du visper på medium hastighet (unngå å treffe vispen). Ikke la sirupen avkjøle før du har den i eggehviten! Pisk så kraftig i ca 10-15 minutter, til marengsen er blitt stiv og blank, og den har fått romtemperatur. Bre marengsen over trøffelfyllet.

La kaka avkjøles i kjøleskap før servering. Skjær langs kanten av kakeformen før du løsner den, så fyllet ikke henger seg fast.

Hvis du ønsker det kan du bruke en marengsbrenner til å brenne marengsen, slik at den får en fin farge. Du kan eventuelt sette kaka under grillen i ovnen ett minutt eller to. Du trenger ikke å gjøre det, den smaker like godt uten, men det gir en fin effekt.

Foto: Glitteriine.

Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde.

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader.

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments

  1. Skal ikke marengsen stekes? Hvordan blir den som marengs man steker i ovn da?

    1. Nei, den skal ikke stekes. Det blir litt som det skummet som er i kokosboller, bare silkemykt. Kjempegodt 🙂

  2. Men 9 eggehviter og ingen eggeplommer som skal brukes?

    1. Det stemmer.
      Bruk gjerne eggeplommene til hjemmelaget is: 🙂
      Her er favoritt oppskriften min:
      http://www.franciskasvakreverden.no/2016/07/24/beste-isen-lager/