Italiensk brød med parmesan og urter

Finnes det noe bedre enn hjemmebakt brød? Bare duften når det står i ovnen!

Dette brødet har en deilig smak av parmesan, hvitløk og urter, og du kan lage det enten som brød eller som rundstykker. Det smaker godt som tilbehør til en god suppe eller salat eller med pålegg.

Her får du oppskriften.

Italiensk urtebrød med parmesanost 
2 brød

6 dl lunkent vann (håndvarmt)
50 g fersk eller tørket gjær
1 spiseskje honning eller sukker
2 teskje Maldonsalt eller havsalt (kan ev erstattes med vanlig salt)
1/2 dl olivenolje eller smeltet smør
1 dl blandete hakkete urter, basilikum, oregano, timian, rosmarin eller lignende. Bruk gjerne ferske urter, men tørkede kan også brukes.
1-2 fedd hvitløk
2–3 dl finrevet parmesanost
ca. 1 kg hvetemel

Oppløs gjæren i temperert vann og tilsett honning, salt og olje. Hakk urtene og press hvitløken, bland de sammen med resten. Bland til sist i mel og halvparten av parmesanosten. Det kan variere hvor mye mel du trenger å bruke, da noe mel er tørrere enn annet. Prøv deg derfor frem og bruk så lite mel som mulig. Deigen skal ikke være klissete, men myk og glatt.

Elt deigen godt for hånd, eller kjør den noen minutter i kjøkkenmaskinen.

La deigen heve overdekket i ca. 45 minutter et lunt sted. Form deigen til to brød og fordel parmesanosten på brødene. Etterheves i ca. 30 minutter på bakeplate med bakepapir.

Stekes ved 200 grader i 30–40 minutter eller til det høres «hult» ut når man banker på brødet med fingeren.

Hvis du ønsker å lage rundstykker former du deigen til rundstykker i stedet og etterhever det i 30 minutter på bakeplate med bakepapir. Stekes ved 200 grader i ca 10 minutter eller til det høres «hult» ut når man banker på rundstykkene med fingeren.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *