Pavlovakake med lemoncurd

19-684x1024


Nå er det ikke lenge til påskeferien starter, og da får vi en ekstra god grunn til å kose oss og spise god mat.

Hva synes du om denne fine påskekaken!

Det er både flotte påskefarger og helt fantastiske smaker i denne deilige Pavlova kaken med lemoncurd, den er derfor valgt til Ukens oppskrift!

Det er dyktige Trine med bloggen Klisjehjemmet som står bak oppskriften. Hun lager den deiligste maten og er også kjempeflink på interiør, her finner du mye bra inspirasjon.

Trines Sitron Pavlova kake

Marengs
6 eggehviter
3,75 dl sukker
3/4 teskje salt

Kakebunn
9 egg
270 gram sukker
225 gram hvetemel
45 gram potetmel*

Sitronkrem
6 egg
180 gram sukker
1.5 spiseskje revet sitronskall
120 gram sitronsaft
60 gram usaltet smør
2 knivspiss salt

Fyll
4 dl pisket kremfløte*

Sett stekeovnen på 100 grader og dekk en plate med bakepapir. Ha seks romtempererte eggehviter i en bolle og pisk stivt sammen med sukker. Start på lav hastighet og øk hastigheten etter hvert. Bruk springformen som du skal steke kakebunnen i, til å måle størrelsen på marengslokkene. Du skal totalt ha tre eller fire marengslokk. Stryk massen utover, slik at høyden ikke blir mer enn 1 cm. Stek i 1 time og 10 minutter på nederste rille og avkjøl på rist.

Smør to runde springformer med diameter på 24 cm og sett ovnen på 180 grader: Pisk sukker og egg luftig. Det skal være merker i røren om du løfter opp vispene. Et tips fra min side er å bruke en glassbolle til dette, da det ofte er fettrester i plastikkboller som gjør at eggedosisen ikke blir så luftig. Bland potetmel og hvetemel sammen og hell over i en sil. Dunk forsiktig i silen slik at litt og litt av melet faller ned i bollen. Vend forsiktig ind. Det er viktig å ikke arbeide for hardt med denne røren slik at luften forblir i røren. Fordel røren i formene og stek midt i ovnen i 30-40 minutter. Sjekk med en trepinne/gaffel underveis om den er ferdig. Avkjøles på rist i formen og del deretter i to eller tre lag.

Varm opp alle ingrediensene til sitronkremen under omrøring og pass på at blandingen ikke koker. Fortsett å røre til kremen tykner, men følg hele tiden med på at blandingen ikke begynner å boble. Avkjøl for den påføres kaken.

Legg kaken sammen med sitronkrem og pisket krem. Jeg synes den blir finest uten pynt på toppen, men pynt den akkurat slik dere liker best.

Styling: Tone Kroken Foto: Yvonne Wilhelmsen

*Info til mine danske læsere: Potetmel er kartoffelmel, kremfløte er piskefløde.

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *