I påsken skal jeg helt klart gjøre dette!

I år er det hjemmepåske på oss. Jeg elsker å være hjemme og særlig nå når påsken faller så sent. Da får vi bare håpe at været blir bra. 🙂

Noe av det hyggeligste jeg vet er å ta med vaffeljernet ut, og steke vafler ute sammen med hele familien. Dette er derfor noe av det jeg gleder meg ekstra mye til å gjøre i påsken.

Hvilke planer har du i påsken? 🙂

Jeg bruker oppskriften fra den norske sjømannskirken i København, som flere år på rad har blitt kåret til Verdens beste vafler.

Verdens beste vafler
10-15 vafler

2 egg
1 dl sukker
2 dl skummet kulturmelk*
1,5 dl helmelk*
1 dl vann
350 g hvetemel
1 teskje bakepulver
0,5 teskje natron (kan utelates)
1 teskje vaniljesukker
0,5 teskje kardemomme
125 g smeltet smør

Start med å piske egg og sukker godt sammen. Deretter rører du inn melk og vann. Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre.

La gjerne røren svelle litt.

Tilsett smeltet smør og stek vaflene gyllen brune.

Server med rømme* og syltetøy, smør og brunost eller hva du selv liker best.

*Til mine danske læsere: Skummet kulturmælk kan erstattes med kærnemælk og helmælk er sødmælk, rømme er Creme Fraiche.

Tips: Jeg pleier å ta bort litt av sukkeret og tilsette revet ost og skinkebiter eller pølsebiter. Det gjør at det blir litt mer mat i vaflene og osten gir dem en kjempegod smak og konsistens.

nyttår_510

Hvis du har lyst til å prøve noe nytt, deler jeg oppskriften på vafler med hasselnøtter, Oreokjeks, sjokoladebiter og prinsessevafler HER.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. Så koselig! Barna elsker vafler, så hvorfor ikke steke de sammen ute;-)