Supergode og enkle scones med revet ost

Har du lyst til å lage noe ekstra godt, som i tillegg er både enkelt å raskt å lage?

Da kan jeg anbefale disse kjempegode scones med revet ost.

Scones skal ikke heves, det betyr at du har nybakt bakverk rett fra ovnen på under halvtimen.

Scones med revet ost

Ca 15 stk

6 dl hvetemel
1 spiseskje honning eller sukker
1/2 teskje salt
3 teskjeer bakepulver
120 gram kaldt smør
1 egg
1,5 dl melk
200 g revet ost (ta ca 50 g fra til pynt) Bruk vanlig hvit ost, for eksempel Norvegia eller lignende*

Sett ovnen på 225 grader.

Bland alt det tørre i en skål. Smuldre smøret i, til du får en grynet masse. Pisk sammen melk og egg og hell det i skålen sammen med revet ost.

Det lønner seg å ikke bearbeide deigen for mye, da får du den beste konsistensen. Arbeid derfor deigen raskt sammen til du får en myk deig. Hvis deigen er for fuktig, tilsett litt mer mel.

Kjevle ut deigen til den er ca 2 1/2 cm tykk. Bruk et glass i egnet størrelse og stikk ut rundinger. Plasser dem på et stekebrett med bakepapir. Pynt med revet ost.

Stekes midt i ovnen, i forvarmet ovn i ca 12 – 15 minutter.

Server dem varme rett fra ovnen med smør eller ønsket pålegg.

*Info til mine danske læsere: Norvegia ost tilsvarer Danbo ost. Du kan også bruge færdig revet ost.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. Åå disse så kjempe gode ut! Ha en fin mandag 🙂