Denne kaken smaker av barndom og iskald melk

Denne oppskriften er mer enn 40 år gammel og det er en slik kake som aldri svikter.

Dette er kaken som alle får til, og som både små og store elsker.

Denne ukens favoritt oppskrift har jeg fått av Mai Eckhoff Morseth som har bloggen Enkle gleder. Mai har vært i magasinbransen som journalist og redaktør i flere tiår og er kanskje best kjent som sjefredaktør for KK-Living. Hun er ikke den som baker mest, men denne oppskriften sverger hun til.

Det var mammaen hennes som begynte med å lage den, den har gått i arv i flere generasjoner og nå har jeg vært så heldig å få lov til å dele den.

Jeg kan virkelig anbefale bloggen til Mai. Hun skriver utrolig godt, hjertevarmt og ekte og hun deler mye spennende. Ta en titt HER.

Mai kan røpe at hemmeligheten i denne kaken er kaffe og romessens. Utrolig nok gjør det den ikke mindre barnevennlig, tvert i mot. Dette er en kake som barn vil elske.

Her får du oppskriften:

Mammas drømmekake

Kake
250 g sukker
100 g smør
1,5 kopp sterk kaffe (ca 2,25 dl)
50 g mørk sjokolade (1/2 plate)
225 g hvetemel
3 teskjeer bakepulver
3 egg

Glasur
50 g mørk sjokolade (1/2 plate)
125 g smør
250 g siktet melis*
6 dråper romessens
1-2 egg

Eventuelt litt strøssel* til pynt

Sett ovnen på 180 grader. Smør en rund form ca 21 cm i diameter.

Rør smør og sukker hvitt.

Bland kaffe og mørk sjokolade i en kasserolle, smelt og avkjøl.

Ha resten av ingrediensene til kaken i samme skål og bland godt med en visp.

Ha røren i en smurt form, og stek kaken nederst i ovnen på 180 grader i ca en time, eller til det ikke lenger fester seg deig til en gaffel eller lignende.

Avkjøl kaken.

Lag glasuren. Smelt mørk sjokolade og smør i en kasserolle. Ha det i en kjøkkenmaskin, og tilsett de øvrige ingrediensene. Juster tykkelsen med melis.

Hell glasuren over kaken.

Server kaken slik den er eller pynt med strøssel eller friske bær.

*Info til mine danske læsere: Melis er flormelis, strøssel er kagepynt, visp er piskeris.

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. It looks really tasty. I hope that I’ll make it right. You know, this baking could be really complicated.