Verdens beste Oreo kake

Jeg spurte dere tidligere i uka, hvilken kake dere helst ville ha oppskriften på, og her var det mange gode forslag! Tusen takk for at dere engasjerer dere. 🙂

En av de som var mest etterspurt var Oreo kake, og det skjønner jeg, for det er jo kjempegodt!

Denne oppskriften er fra den nye kakeboken min Franciskas fristende kaker. Her finner dere alle mine aller beste kaker samlet. Den kan bestilles med rabatt HER.

Alle kakene er testbakt for å være sikker på at oppskriftene er så bra som mulig og tilbakemeldingen jeg fikk på denne kaken var denne:

«Jeg har bare ett ord å komme med! HALLELUJA! ­Enkel kake å lage og fantastisk gode smaker ­sammen!»

Heidi Biek, Jessheim

Her får du oppskriften:

Verdens beste Oreo kake

Dette er en drøm av en kake som det finnes mange varianter av.
Denne oppskriften har hjemmelaget sjokolademousse og smaker helt himmelsk.

Ca. 24 stykker

Bunn
2 1/2 pakke Oreo-kjeks (375 g)
100 g smeltet smør

Sjokolademousse
200 g mørk sjokolade
3 dl kremfløte*
3 eggeplommer
3 spiseskjeer melis*

Kremostfyll og kremfyll
225 g Philadelphia kremost naturell
2,5 dl melis*
3 dl kremfløte*
1 teskje vaniljesukker

Ta kremosten ut av kjøleskapet, slik at den er myk når du skal bruke den.

Knus Oreo-kjeksene i en food processor eller lignende. Sett 1,5 dl  til side til pynt. Smelt smøret og rør det sammen med resten av kjeks­smulene. Ha blandingen i en liten langpanne på ca. 20 x 30 cm. Press den lett sammen mot bunnen.

Lag sjokolademoussen. Visp 3 dl kremfløte til krem. Smelt sjokoladen i mikroovn eller vannbad. Skill egge­plommene fra hvitene. Rør inn melis i sjokolade­blandingen mens du visper godt med en liten visp. Tilsett én eggeplomme om gangen mens du fortsetter å vispe til du får en glatt og fin krem. Vend forsiktig den piskede kremen i sjokolade­blandingen. Ha moussen over kaken. Sett kaken i kjøleskapet i ca. en halv time.

Miks kremosten med melis til en luftig masse. Stivpisk kremfløten (3 dl), bland ca. en tredjedel av kremen med kremostblandingen. Bland ­resten av kremen med vaniljesukker. Sett kremfyllet til side. Fordel kremostfyllet på kaken.

Topp med resten av kremfløten smaksatt med vanilje­sukker, og dryss over kjekssmulene du tidligere ­satte til side.

La kaken stå kaldt til den skal serveres.

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Kan man bruke Philadelphia Light? Og er det slik at du tar ut fyller fra kjeksene når du lager bunnen? Eller?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Ja, det kan man. 🙂 Nei, ikke ta ut fyllet, bare bruk dem slik de er. 🙂