10 gode tips og ideer til kjøkkenet!

Man trenger ikke bytte ut hele kjøkkenet for å få det fint. Ofte kan små forandringer gjøre en stor forskjell.

Som interiørfotograf har jeg besøkt utrolig mange flotte og inspirerende hjem.

I dag deler jeg mange gode tips og idéer for å fornye kjøkkenet, uten å bytte det ut.

Del gjerne om du blir inspirert. 🙂

Du vil få følelsen av helt nytt kjøkken om du bytter ut bekledning på veggene, som på kjøkkenet over. Tenk bare hvor annerledes dette kjøkkenet hadde sett ut med vanlige hvite vegger. Du kan også skape stor forandring ved å ta bort overskap og erstatte dem med åpne hyller som her.

Kjøkkentips_08

Selv om et kjøkken er lite, trenger det ikke være kjedelig. Velg gjerne ulike stoler, det gir et lekent uttrykk. En tapetlengde på en vegg kan også bli fin dekorasjon.

Dette kjøkkenet er fra 60-tallet og hadde sett bedre dager. Eierne ville vente med å bytte det ut og valgte å male skapdørene grå i stedet. De har også brukt et forheng, der det før var åpent. Med håndtak i lær, ble kjøkkenet som nytt. Rimelige trancherbord fra IKEA, sammen med åpne hyller, er også med på å gi kjøkkenet et løft.

Et moodboard på en skapdør gjør kjøkkenet mindre formelt og du kan enkelt forandre uttrykk og utseende etter årstid og humør. Her er det brukt tavlemaling, slik at man kan skrive på det sorte.

Kjøkkentips_07

Bruk gjerne plassen mellom benkeplaten og skapene, eller et hjørne av kjøkkenet, til å skeie ut litt. Flotte fliser, en murvegg, en stilig glass- eller stålplate eller et flott tapet kan gi nytt liv til hele kjøkkenet. Dette kjøkkenet fotograferte jeg i Oslo hos Marianne Haga Kinder med bloggen av samme navn. De oppdaget en flott murvegg da de skulle renovere kjøkkenet. Det tok en del timer, men resultatet var verdt det. Legg også merke til de flotte flisene de har over kjøkkenbenken. lekkert og tidløst.

Nye stoler i en ny farge kan også skape stor forandring. Ta gjerne opp fargen i et eller flere andre elementer for å skape en fin helhet.

Hvis du har glassdører kan du enkelt gi dem et nytt utseende med tapet. Det gir også mindre innsyn til det du har i skapene.

Dette kjøkkenet fikk familien laget av enkle trebord som de har malt i ulike gråfarger. Legg også merke til ventilatoren som er kledd med tre fra gamle eplekasser.

Av og til kan det være nok med et par nye bilder i fine farger.

Hele dette kjøkkenet er laget av gamle skap kjøpt brukt. Det er skuespilleren Evy Kasseth Røsten som har det.

På kjøkkenet vårt har jeg laget et lite kaféhjørne med kaffemaskin, tekoker, etc. Det skaper fin stemning. Den rimelige sorte metallhyllen fra IKEA gjorde også stor forskjell, da vi fikk den på plass, og de kunstige magnoliagreinene skaper vårstemning året rundt.

Det er også fint å fornye med planter. Tenk deg bare hvor annerledes dette kjøkkenet hadde vært uten.

Lag gjerne et koselig hjørne på kjøkkenet med litt delikatesser, urter, oljeflasker etc. Det er ikke alltid så mye som skal til.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Linda Evensen

    Hei FranciskaSå flotte kjøkkenet! Herlig å drømme seg bort litt..vet du hvor lampene på det nest siste bildet er fra? De var råtøffe! Og moodboardet var et kjempeflott tips. Ha en fin kveld videre!

  2. Så mange flotte kjøkken. Her er det bare å drømme seg bort. Likte spesielt godt det første med beiset panel, kjøkkenet med 60-talls skap og kaféhjørnet ditt. Herlig å ha plass til det. Selv har jeg et veldig lite kjøkken, men jeg er godt fornøyd med det likevel. (Bortsett fra når jeg skal lage mat til mange.) Ha en fin dag!