Brytebrød med honning og valnøtter – magisk godt!

Valnøttene og honningen gir dette brødet en utrolig god smak og konsistens.

Det er enkelt å lage siden du ikk——e trenger å forme rundstykker, det er bare å legge det rett i langpannen.

Prøv det nystekt og —varmt, rett fra ovnen med smør. Helt magisk!

Det egner seg godt som rundstykker til frokost og matpakke. Men er også kjempegodt å servere til suppe, salat og lignende.

Brytebrød med valnøtter

½ liter lettmelk
½ teskje salt
100 g smeltet smør
3 spiseskjeer honning
50 g fersk gjær
100 g valnøttkjerner
10 dl mel
Havsalt

Varm melk og smør til blandingen er håndvarm.

Ha blandingen i en bakebolle og tilsett honning, salt og smuldret gjær.

Rør gjæren ut i melken og tilsett valnøttkjerner og mel. Bruk så lite mel som mulig og sett deigen til heving i ca. 40 minutter.

Elt deigen på nytt og trykk den ut i en liten langpanne. Ha bakepapir i langpannen, da er den enklere å gjøre ren, og det blir lettere å løfte brødene over på rist etter at de er stekt. Del gjerne opp brødene med en pizzaskjærer, da er de enkle å få fra hverandre. Etterheves i ca. 30 minutter.

Pensle med litt vann og dryss godt med havsalt over.

Sett langpannen i ovnen og stek i 15–20 minutter ved 200 grader. Avkjøl brødet på rist! Husk å fjerne bakepapiret, ellers kan brødene bli bløte.

Brødet holder seg godt og egner seg godt til frysing.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *