Overdådig deilig sjokoladerullekake med oreo og nougat

Denne ukens favoritt-oppskrift er det inspirerende Leif med bloggen Matmonster, som står bak. Her er det utrolig mye godt. Jeg anbefaler helt klart et besøk!

Denne kaken er for deg som ELSKER sjokolade!

En overdådig sjokoladerullekake fylt med sjokoladeganache, pisket krem med knuste Oreokjeks og nougat. Så toppet med mer sjokoladeganache og Oreokjeks!

Oh my God!

Utrolig enkel å lage er den også!

Her får du oppskriften 🙂

Overdådig deilig sjokoladerullekake med oreo og nougat

5 egg
250 gr sukker
3 spiseskjeer sterk kaffe (bruk gjerne pulverkaffe)
1,5 teskje vaniljeekstrakt (kan erstattes av vaniljesukker eller frø fra vaniljestang)
50 g bakekakao*
1/2 teskje salt
1 1/2 teskje bakepulver
150 g mel

Sjokoladeganache
150 g fløte
150 g mørk sjokolade, gjerne Odense 55 % eller lignende
1 teskje smør

Fyll
3 dl fløte
10 stk Oreokjeks
1 teskje vaniljeekstrakt (kan erstattes av vaniljesukker eller frø fra vaniljestang)
150 gr Odense Nougat
1 spiseskje melis*

Start med å sette ovnen på 180 grader.

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Ha i kaffe og vaniljeekstrakt.

Sikt alt det tørre. Og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.

Dekk til en stekeplate med bakepapir. Smør kakerøren utover platen med en slikkepott eller en palett.

Stekes i ca 10-12 minutter eller til den er gyllen og fin.

Gjør klar ett rent tørkehånkle* på benken. Sikt melis over heile håndkle. Stryk så over med handa. Snu kopphånkle rundt på andre siden.

Når rullekaken er ferdig stekt. Løft kaken av brettet øyeblikkelig etter steking. Legg kakesiden ned på tørkehåndkleet. Dra forsiktig av bakepapiret.

Rull så kaken med tørkehåndkleet slik at både kaken og håndkleet blir rullet sammen.

Avkjøl i kjøleskapet.

Grunnen til at vi ruller det inn i håndkleet er at den da blir lettere å rulle sammen når den er kald, når kaken skal fylles med krem.

Til sjokoladeganachen så skal du varme opp fløten til kokepunktet. Ha så den varme fløten over grovhakket sjokolade. Ikke rør. La den bare stå slik i ett par minutter. Rør så med en pisk til den blir blank og fin. Rør inn en spiseskje med smør. La den bare stå på benken og avkjøle seg.

Til fyllet starter du med å smelte nougaten over vannbad eller i mikroovn. Når nougaten har smeltet. Sett eventuelt bollen i kaldt vann slik at nougaten kjøler seg ned raskere. Odense Nougat får du kjøpt på de store dagligvarebutikkene ICA, meny, Coop etc

Piske så opp fløten med 1 spiseskje melis og 1 teskje vaniljeekstrakt. Vend i knust Oreokjeks og den avkjølte nougaten.

Ta frem rullekaken. Og rull den forsiktig ut.

Smør ett godt lag med sjokoladeganache på bunnen. La ca 2 cm på hver ende være udekket med ganache. Husk å spare litt. Du skal også ha ganache på toppen av kaken. Stryk kremen på toppen av ganachen. Her skal det også være 2 cm udekket med krem. Blir mindre søl når kaken skal rulles sammen.

Da skal du rulle kaken sammen. Prøv å løft kaken litt mens du ruller. Slik at du ikke skviser bort all kremmen når du ruller den sammen.

Sett så kaken over på ett fint fat.

Hell over resten av ganachen og stryk den utover med en palett eller slikkepott. Strø til slutt over litt knust Oreokjeks som pynt.

Da er det bare en ting igjen å gjøre. Og det er å NYYYYYTE den!

Den egner seg ikke så godt til frysing, men kan oppbevares i kjøleskapet i opp til en uke. Anbefaler å ta den ut ca 20-30 min før servering. Slik at den blir romtemperert.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakaopulver til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Melis er flormelis, tørkehåndkle er viskestykke. 

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader. Tips meg gjerne.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *