10 gode tips til jenterommet

Det er noe spesielt med jenterommet. Her kan vi slippe løs barnet i oss og skape et rom utover det vanlige. I dag deler jeg tips fra syv ulike jenterom som jeg har besøkt og fotografert. Jeg deler også masse gode tips og ideer som kan hjelpe deg til å skape drømmerommet.

Start med å legge en plan. Gjør det sammen. Spør henne om hva hun liker og hva hun ikke liker. Hvilke farger liker hun best, og er det et spesielt tema hun er særlig interessert i? Se i magasiner, på blogger eller på Pinterest sammen. Lag et lite moodboard med alt hun elsker; da vil dere lett se hvilken stil og hvilke farger dere bør satse på. Det å planlegge litt på forhånd kan spare dere for mange feilkjøp, og kan også bli en fin tid sammen.

10 gode tips når du skal innrede jenterommet:

1. Se igjennom det hun har fra før. Ta en grundig opprydding og selg, kast eller gi bort det hun er vokset fra eller ikke lenger trenger.

2. Gjør rommet personlig. Hvis hun har noen spesielle interesser, kan det være fint å fremheve dem. Er hun glad i feer, kan rommet få et fe-tema, med feer malt på veggen, fe-vinger som henger over sengen, himmel med skyer i taket, eller lignende. Er det hester som er tingen, kan man innrede med detaljer fra stallen, som gamle hodelag, dekken som sengeteppe, hestebilder etc.

3. Skap en hyggelig soveplass. Heng gjerne opp en sengehimmel, eller lag en selv av fine stoffer. En lyslenke eller en diskokule skaper også fint og beroligende lys når kvelden kommer. Puter og bamser er med på å skape trygghet.

4. Ha godt med gulvplass. Barn liker å bevege seg. Heng derfor alt du kan på veggen – skap, hyller, dukkehus etc. Da frigjør du gulvplass.

5. Tenk oppbevaring. Man får aldri for mye oppbevaringsplass. Tenk derfor kreativt, og legg inn muligheter for oppbevaring der det er mulig. Kasser i åpne hyller gir for eksempel ekstra mye oppbevaringsplass og er med på å skape et mer ryddig inntrykk. Plassen under sengen kan utnyttes med sengeskuffer, og en hylle hengt litt høyt kan være en fin plass til utstilling av ting hun har laget eller samler på.

6. Tenk kreativt. Norgesglass eller gamle hermetikkbokser er fine til oppbevaring av tusjer og hobbyting. En gammel koffert kan bli en skattkiste med klær til å kle seg ut i, og en palle med en madrass på kan bli en fin sofa og ekstraseng.

7. Gjenbruk er fint. Du trenger ikke kjøpe mye nytt for å lage et fint jenterom. Gjenbruk gjerne møbler fra tidligere eller fra andre steder i huset. Du kan også finne mye fint i bruktbutikker og på FINN.no. Man kommer langt med litt maling i favorittfargen.

8. Tenk langsiktig. Behovene endrer seg fort, se derfor noen år frem i tid og ta valg som fungerer også på sikt. Det er enkelt å forandre farge på veggen, men ikke fullt så enkelt å bytte ut store møbler.

9. Mal de store møblene hvite, og pluss på med puter, tekstiler og småting i favorittfargen. Da er det enkelt å bytte ut hvis man blir lei eller får lyst på litt forandring.

10. Mønstret papir er en rimelig måte å fornye et rom på. La henne bestemme papiret, som kan være gavepapir, tapet eller lignende, og lag ulike detaljer. Det kan være bilder med papiret som bakgrunn, dere kan trekke mapper i papiret, bruke det som bakgrunn i en settekasse, lime det på søppelbøtten, etc.

Har du høyt til taket, kan en hems være en praktisk måte å utnytte plassen. Den skaper et ekstra rom i rommet og blir en hyggelig og trygg soveplass. Sommerfuglplakaten er fra IKEA.

Plassen under hemsen er fin å utnytte til skriveplass. Det gamle skrivebordet er fra Olsens Enke Hagesenter. Det blir brukt til lekser, tegning og lek. Det kan være praktisk å velge et skrivebord som ikke er for barnslig; på den måten kan det vare opp gjennom alle skoleårene.

To søte ugler fra Olsens Enke Hagesenter holder Mathea med selskap når hun skal sove. Lysslyngen fra IKEA er koselig nattbelysning.


Dette rommet er et lite eventyr i hvitt. Med hvite møbler er det enkelt å fornye rommet bare ved å bytte ut tekstiler på sengen og småting.

Tips: Bruk møbler du finner brukt. Mal dem i samme farge, da får du en fin helhet.


Mathilde (8) har fått en drøm av et prinsesserom. Bordet med speil er fra IKEA. Stolen og sengen er et bruktfunn. På veggen er det satt opp et veggord fra Albertines verden.

Tips: Den store kurven på gulvet er en praktisk løsning for å holde rommet ryddig.

Tips: Velg én eller to kontrastfarger i tillegg til hvitt, da får du et rolig uttrykk. Her er det valgt turkis og lys grå.


Hyllene over sengen gir god oppbevaringsplass til bamser og småting. Sengeteppet er fra Kid Interiør.


Det gamle skapet er funnet på FINN.no. Det gir god plass til oppbevaring av klær. Dukkehuset fra Riktige Leker er en drøm av et herskapshus.


Tips: Et speil i rommet skaper god romfølelse. Her er det malt turkist for å ta opp fargen som er valgt på detaljer. Speilet er funnet på loppemarked. Stolen er fra Dorothea.


Tips: Utnytt plassen over trappa eller andre steder det er mulig. Her har Mina og Maya fått sin egen lille kosekrok over trappa. Den er laget enkelt med madrasser lagt ut sammen med pledd og puter. Pledd fra Green Gate, puter fra marked i Frankrike.


Ingrids rom er et skikkelig jenterom, med småblomstret tapet kjøpt på eBay, sengeteppe med blomster fra Greengate, og rosa og hvite møbler. Senga er gammel.

Tips: Bruk en tallerkenrekke til utstilling av bøker.


Celina har fått prinsessedrømmen oppfylt med et eventyrrom i lilla og rosa.

En del av rommet er innredet som et lite lekehus. Bord og stoler fra IKEA, Den lille slagbenken inneholder klær til å kle seg ut med. Vimpel fra Greengate.


Tips: Bruk møbler i barnestørrelse, og innred gjerne et hjørne av rommet som en liten kafé. Det gir mange muligheter for kreativ lek.

Tips: Det kan ofte bli høyt til taket på et barnerom. Senk taket ved å henge opp et fint stykke stoff som en baldakin.


Tips: Sy muffins av stoffrester. Pynt med bånd og lignende.


Tips: Bruk fantasien og lag dine egne barnemøbler. Det blir ofte rimeligere enn å kjøpe ferdige. En lekekomfyr kan enkelt lages ved å male svarte ringer på et lite nattbord. En rimelig salatbolle i stål, som denne fra IKEA, kan bli en fin moderne stålvask, og en gammel trekasse kan bli et praktisk baderomsmøbel. Forheng skjuler småting og er med på å skape stemning. Veggskapet er fra SH-Interiør.


Tips: Gjenbruk møbler. Her er det brukt en del av det som tidligere var en sofa. Med rosa trekk og sengehimmel er det blitt et fint lite bamsehjørne.


Ella Kamilla har fått et romantisk jenterom med barnemøbler fra Oliver Furniture. Sprinkelsengen er gammel.

Tips: Bruk gjerne arvemøbler som kisten og sprinkelsengen på dette rommet. Det er med på å skape tilhørighet til familien, og er en fin måte å gi gode minner videre.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *