Vakre rundstykker med soltørket tomat, ost og oregano

Er de ikke vakre?

Ukens favoritt oppskrift er det Marit Hovland med bloggen Borrow my Eyes som står bak. Marit er en kunstner når det kommer til mat og kaker. Jeg kan virkelig anbefale bloggen hennes. 🙂

Denne gangen har hun laget helt nydelige rundstykker formet som fine blomster inspirert av instagramprofilen @kremno_elin.

Rundstykkene er vakre å servere som tilbehør til suppe, salat eller lignende og passer også perfekt å ta med seg på tur eller til matpakken.

Disse rundstykkene har litt havremel i seg, og er fylt med soltørket tomat, mozzarella og oregano. Du kan erstatte havremelen med annen grov mel eller vanlig hvetemel om du vil.

Rundstykker med soltørket tomat, ost og oregano (8-10 STK.)

50 g smør
3 dl lettmelk
1 dl vann
25 g gjær, fersk
400 g hvetemel
150 g havremel
1/2 teskje salt
100 g soltørkede tomater
150 g mozzarella, revet (kan erstattes av Norvegia eller annen hvit ost)
Oregano
1 egg til pensling
Oregano

Smelt smør og bland med melk og vann. Ha det over i bakebollen. Når blandingen er fingervarm smulder du i gjæren. Tilsett hvetemel, havremel og salt. Elt i ca. 10 minutter. Dekk til med plast og la deigen forheve i 45-60 minutter.

Bløtlegg tomatene. Hell av alt vannet og klem tomatene litt slik at du får ut mest mulig vann. Mal tomatene ved hjelp av en kjøkkenmaskin eller stavmikser. Du kan selvfølgelig finhakke dem istedenfor.

Når deigen er ferdig hevet har du den ut på benken. Kna deigen sammen og del den i 2. (Du trenger ikke dele i 2, men jeg synes det er enklere å jobbe med litt mindre deler.)

Legg til side en liten bit deig. Denne skal du bruke til å lage 4-5 kuler som skal brukes som blomstens midt.

Rull ut et rektangel. Pass på at du kjevler deigen forholdsvis tynn. La deigen være smal og lang. Du ønsker å få mange små snurrer. (24-30 stykker)

Smør halvparten av de soltørkede tomatene over deigen. Strø over halvparten av osten og litt oregano. Rull deigen sammen til en lang pølse. Lim gjerne igjen kanten med litt sammenpisket egg.

Kutt pølsen opp i ca. 1 cm tykker skiver. Legg 6 skiver i en ring på et bakepapirkledd stekebrett.. La dem overlappe hverandre. I midten legger du en av deigkulene.
Gjør det samme med den andre deigdelen.

Sett bollene til etterheving i ca. 30 minutter. Legg et rent kjøkkenhåndkle over.

Sett ovnen på 225 grader, over og undervarme.

Pensle blomstene med lett sammenpisket egg. Jeg har bare penslet kronbladene. På den måten skiller blomsten sin midt seg enda mer ut. Tilslutt har jeg strødd over litt oregano.

Stekes i ca. 12 minutter på midterste rille. Avkjøl på rist.

Ukens favoritt oppskrift er en liten miniserie hvor jeg velger ut særlig inspirerende oppskrifter, fra mine favoritt matsider, blogger og blader. Tips meg gjerne.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *