Sjokoladekake med karamellpopcorn

Onsdag var jeg på Kakekrigen, og viste hvordan man pynter en kake med karamelliserte popcorn.

Jeg laget også en av mine absolutte favoritt festkaker. Sjokoladekake med karamell popcorn.

Det er en skikkelig stjernekake!

Dette er kaken du lager når du virkelig har lyst til å imponere! Den er både kul å se på og så smaker den helt fantastisk!

Oppskriften deler jeg selvfølgelig med deg! 🙂

Sjokoladekake med karamellpopcorn

Deilig familievennlig kake, som er mild nok til at barna liker den, men samtidig så saftig og god at det også er en favoritt hos de voksne. Det karamelliserte popcornet gir en fin krønsj og ­smaker utrolig godt sammen med sjokoladebunnene og kremen.

Sjokoladebunnene

3 egg
150 g smeltet smør
4 dl kefir
350 g sukker
1 ts natron
1 ts bakepulver
400 g hvetemel
2 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
80 g Oboy, Nesquick eller lignende
50 g bakekakao
Karamellisert popcorn

1 pakke popcorn, ca. 100 g
200 g smør
200 g brunt sukker
1 dl sirup
1/2 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
1 ts natron (strøken)
Krem

225 g mykt smør
300 g melis
1 ts vaniljesukker
300 g Philadelphia kremost naturell
Sett ovnen på 180 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av to former på ca. 21 cm i diameter, og smør sidene.

Smelt smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland kefir, natron, bakepulver, vaniljesukker, Oboy, bakekakao og smeltet smør. Ha det i eggedosisen skiftevis med mel. Rør forsiktig sammen med en slikkepott.

Fordel røren i de to formene. Stekes midt i ovnen i 20–25 minutter. Følg godt med og ta ut kakene med en gang de slipper en kakepinne, gaffel eller lignende.

Avkjøl kakene med en tallerken over for å beholde fuktigheten.

Lag karamell popcorn. Sett ovnen på 175 grader. Vanlig over- og undervarme.

Popp popcornet i mikroovn eller i kjele. Ha dem i en langpanne med bakepapir.

Ha smør, brunt sukker, sirup og frø fra vaniljestang eller vaniljesukker i en mellomstor kasserolle og varm opp blandingen. La den småkoke noen min­utter til sukkeret har løst seg opp. Ta kasserollen av platen og ha i natron. Blandingen vil da bruse opp.

Hell den varme karamellen over popcornet. Bland godt og bruk to gafler til å dra dem fra hverandre.

Stek karamell popcornen i 10 minutter på 175 grader. Avkjøl og brekk dem litt fra hverandre.

Lag kremen: Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt.

Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5 min­utter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og melis­smaken forsvinner.

Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk krem.

Legg bunnene sammen med kremen og pynt med popcorn. Kaken kan lages i god tid i forveien og smaker like godt dagen etter.

Tips: Smør litt krem på siden av kaken, da er det lett å feste popcornet.

Superkul kake som er enkel å lage. Sjokoladekaken var saftig og god, og alt ble veldig godt sammen.

– Kristin Voss, Drøbak

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Superflott kake:) Hvor har du forresten kjøpt banneret som kaken er pyntet med?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hei Tove
      Takk skal du ha 🙂
      Banneret er kjøpt på Nille.
      Beste hilsen
      Franciska 🙂