Superraske småbrød laget i stekepannen!

Disse små brødene smaker helt nydelig. De egner seg godt som tilbehør til supper, salater og lignende.

De er i tillegg svært raske å lage da de ikke trenger heving og blir laget i stekepannen. Solsikkekjernene får en deilig sprøstekt smak.

Raske pannebrød med solsikkekjerner 
Ca. 20 småbrød

25 g gjær
3 dl lunkent vann
2 ts havsalt
3 ss olivenolje eller annen matolje
2 dl solsikkekjerner
8 dl hvetemel
1 dl grovt mel
olje til steking

Bland gjær og lunkent vann. Tilsett havsalt, olivenolje og solsikkekjerner og bland til sist i mel. Bland til du har en fast deig. Del deigen i små emner som du trykker flate.

Stek dem i varm stekepanne med litt olivenolje. Pass på at solsikkekjernene ikke blir brent.

Egner seg godt til frysing.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

    Janne Karin

    Skulle prøve disse, men de ble mislykket. Paddeflate og harde, ikke tykke og luftige som dine ser ut. Merkelig at de ikke skal heve når det er gjær i dem? Jeg trodde gjær trengte litt tid for å utvikle seg? Måtte dessverre kaste alle, heldigvis bare halv porsjon ….
    Ellers har du en flott blogg med mange gode oppskrifter

    Vh,
    Janne

    Hei Janne
    Det var rart, mine ble som på bildet og jeg har også fått melding fra flere andre som har fått gode resultat, men slik er det noen ganger.
    Ha en fin uke.
    Beste hilsen
    Franciska 🙂

    Sikkert et dumt spørsmål, men hvorfor har man gjær i de om de ikke skal heve? Hever de liksom litt mens de stekes? Hilsen amatørbakeren….