S’moreskake – Dette er skikkelig godt!

Det er fredag!

Og jeg feirer med å gi deg oppskriften på en av favorittkakene fra den nye boken min!

S’mores, er en amerikansk leirbål-klassiker laget av grillede marshmallows, sjokolade og kjeks. Navnet S’mores er satt sammen av «Some» og «More». Dette er lukses-kake-varianten som har de samme gode smakene, satt sammen til en drøm av en kake.

Alle kakene i boken er testet av et stort panel av testbakere. Her ser du tilbakemeldingen på denne kaken:

«En deilig og luksuriøs sjokoladekake med rik smak av sjokolade kombinert med sprø kjeks og myke marshmallows. Kjempegod på smak! Hele ­familien elsket den!»
Anette Tronstad, Nodeland

S’moreskake

6–8 kakestykker

Kjeksbunn
150 g havrekjeks Digestive, Sibas, Kornmo eller lignende
75 g smør
25 g sukker

Sjokoladekake
3 egg
150 g Muscovado-sukker eller mørkt rørsukker (kan ev erstattes av vanlig sukker)
150 g vanlig sukker
225 g smeltet smør
150 g hvetemel
80 g bakekakao*
2 teskje vaniljesukker

Topping
Store og små marshmallows

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en form på ca. 23 cm i diameter. Smør sidene.

Knus havrekjeksen i en blender eller kjøkkenmaskin. Bland med smør. Ha blandingen i formen. Press bunnen lett på plass.

Lag sjokoladekaken. Rør sammen egg og sukker med en stor visp. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis. Ha i smeltet smør og res­ten av ingrediensene.

Ha røren i formen.

Kaken skal stekes midt i ovnen i 20–25 minutter.

Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter. ­Kaken skal være så stekt at overflaten, sider og bunn er ­faste, men midten må fortsatt være myk og ­gjerne litt flytende når du tar den ut av ovnen. Den må for all del ikke bli stekt for mye.

Ta kaken ut av ovnen. Sett stekeovnen på grill. (Du kan også bruke en marengsbrenner om du har en slik).

Dekk med marshmallows og grill i ovnen til ­kaken blir gyllen. Det tar bare noen få minutter, følg derfor godt med.

Kaken serveres varm.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning. Altså ikke Oboy eller lignende.

Tips. Du kan gjøre ferdig bunn og sjokoladekake i god tid og varme opp kaken før servering. Dekk med marsh­mallows og grill i ovnen, som beskrevet over, rett før servering.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *