Inviter til vinterpiknik!

Vinterpiknikk_1

Piknik trenger ikke bare være på sommeren, det kan være ekstra gøy med vinterpiknik.

Denne artikkelen lagde jeg til Interiørmagasinet for en stund siden. Jeg fikk gode venner til å stille opp som modeller og etter fotoshooten fikk familien min også lov til å bli med på moroa. Vi hadde en helt herlig dag, som vi kommer til å huske lenge.

Vinterpiknikk_8Vinterpiknikk_9

Det trenger selvfølgelig ikke være fult så omfattende som her, men det er moro å lage noe litt utenom det vanlige en sjelden gang. Noen saueskinn eller pledd og litt ekstra godt å spise og drikke kan være alt som skal til. Man trenger heller ikke gå langt, det kan faktisk være veldig moro med piknik i egen hage eller ved hytteveggen.

Vinterpiknikk_2

Kyllingespidd var forresten en sikker vinner til barna. (Kyllingbiter vendt i egg og strøkavring stekt og tredd på spidd.)

Vinterpiknikk_7


I tillegg lagde jeg godt krydret varm Gazpacho, som passer perfekt til å ha i termosen. Her får du oppskriften:

Varm gazpacho 

Man sier at det finnes like mange oppskrifter på gazpacho som det finnes familier. Det er mest vanlig å servere den kald, men denne varme varianten passer perfekt til en vinterpiknik:

1 kg gode tomater med mye smak, for eksempel aroma- eller plommetomater
2 røde paprika
1 gul paprika
1 bunt vårløk, ca. 10 stenger
2–3 fedd hvitløk
3–4 timiankvister
en håndfull basilikum
1 chili uten frø, finhakket (kan utelates hvis du ikke ønsker suppen altfor sterk)
hvit balsamico eller hvitvinseddik
havsalt
nykvernet pepper

Start med å flå tomatene. Kok opp vann i en kasserolle og la tomatene koke tre–fire om gangen til skinnet sprekker. Det tar ca. 10–20 sekunder.

Rens paprikaene, del dem i to og legg dem på en bakeplate med skallet opp. Sett ovnen på grill og stek til skallet får blemmer. Avkjøl dem og riv forsiktig skallet av.

Hakk vårløken og press hvitløken. Tilsett urter og chili og kjør blandingen med stavmikser eller foodprosessor til du får en jevn blanding. Smak til med salt, pepper og hvit balsamico.

Lag gjerne suppen klar dagen før og varm den bare raskt før dere drar på tur. Den holder seg rykende varm på termos. Bare pass på ikke å bruke en termos det har vært kaffe i, da det kan sette smak på suppen.

Vinterpiknikk_3Vinterpiknikk_10Vinterpiknikk_11

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4
Publisert i Mat

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *