Overrask med deilig brunch i vinterferien

Brunch2

Denne uken er det vinterferie, og det betyr at mange av oss får litt ekstra tid med familien.

Hva med å gjøre litt ekstra ut av frokosten eller slå sammen frokost og lunsj og lage en deilig brunch?

Du trenger heller ikke verken fri eller familie du kan like gjerne lage den til deg selv eller en du er glad i.

La deg gjerne inspirere av denne deilige brunchtallerkenen, som vi fikk på Norefjellhytta da jeg fotograferte den til en interiørartikkel. (Det er forresten et utrolig fint sted.)

Lag gjerne din egen vri. Bruk det du har og lag en flott tallerken med masse godsaker. Det kan være godt pålegg, yoghurt med müsli, oppskåret frukt, litt godt brød, eller en god omelett.

Premien for å vinne Kakekrigen var en tur til Paris med bakekurs. Vi hadde en utrolig dyktig fransk kokk som lærer, og han lærte oss også å lage en kjempegod og luftig omelett. Her får du hemmelighetene han delte:

Fluffy fransk omelett
2 porsjoner

4 egg
4 ss melk eller vann, du kan også bruke en skvett fløte
Salt og pepper
Eventuelt revet ost, skinke, grønnsaker eller hva du ellers har lyst til å ha i.

Hvis du ønsker å ha i skinke, grønnsaker eller lignende steker du dem først i en stekepanne med litt krydder. Da får du ekstra god smak og du slipper å få vann i omeletten. Sett dem til side.

Pisk eggene sammen med melk, salt og pepper.

Hele hemmeligheten er å bruke svak varme og kald stekepanne. Ha litt olivenolje i panna og held over eggeblandingen. Stek omeletten på svak varme. Rør lett underveis.

Når den er nesten ferdig har du revet ost og eventuelt andre ingredienser over. Brett den sammen eller server den som en åpen omelett.

Her finner du flere oppskrifter fra Bakekurset.

Brunch

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer