Bli dagens helt i skibakken med deilig hjemmelaget glühwein!

Glühwein_2

Det er vinterferie, og uansett om du er på hytta eller i byen kan dette anbefales.

Jeg har fått lov til å gi oppskriften videre fra selveste NorefjellHytta på Norefjell

Jeg har laget den flere ganger, og den blir alltid en stor suksess!

Gjør klar glühweinen og ha den på termos før du drar ut på tur, da blir du garantert dagens helt i fjellheimen:

Hjemmelaget glühwein fra Norefjellhytta

3 dl vann
3 dl sukker
1 vaniljestang skjært på langs (kan erstattes av 2 ts. vaniljesukker)
1 ts nellikspikrer
3 kanelstenger eller 1/2 ts støtt kanel
1 appelsin
1 sitron
1 flaske (75 cl) god rødvin med masse smak, kan erstattes av god rød saft hvis du ønsker en alkoholfri variant

Skjær appelsinen og sitronen i mindre båter. Ha alt (bortsett fra vinen) i en stor kasserolle og kok opp. La laken småkoke noen minutter og la den så trekke over natta. (Du kan gjerne lage laken flere dager i forveien).

Når du skal lage glühweinen  gjør du følgende:

Kok opp laken på nytt. Du skal bruke en del lake til tre deler vin.

Når laken koker, tilsettes vinen. Det må ikke koke heretter, da fordamper alkoholen.

Server gjerne med appelsinbåter og kanelstang.

Glühwein_1

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Bestilling av bok 4
Publisert i Mat

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *